Skocz do zawartości

nieuczciwa konkurencja w metatagach - wyrok sądu

BD

Rekomendowane odpowiedzi

Słodkie upominki są opatentowane jako znak słowno-graficzny a nie słowny więc można używać.

ale to nie dociera do właściciela firmy słodkich :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 120
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...

Właśnie jestem w trakcie budowy serwisu internetowego i miałem całą koncepcję, wszytko pięknie. A ostatnio na stronie konkurencji pojawił się jakiś dokument, że zastrzeżono znak słowne-graficzny. I jest w nim pospolite słowo, używane przez ludzi, w artykułach itp. Nie będę pisał jakie, ale pospolite jak choćby słodkie upominki.

I co teraz wygląda na to, że mogę zwijać interes bo nie mogę pozycjonować strony na dane hasło, które ma de facto największą ilość wyszukań, a bez jego pozycjonowania interes nie ma sensu .....

jestem ko kolejnej iteracji wymiany pism z kancelarią... roszczą sobie nawet prawo do tego, że nie wolno używac fonetycznie słów "slodkie upominki" - co za idiotyczny upór. powołali się oczywiście na sprawę z początku tego wątku ale rozmiają się z prawdą o jakieś 2 cale... upór godny osła. no to już nawet żonie nie powiem że wręczam jej słodki upominek bo prawo bede łamał ... pomrocznośc jasna normalnie ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zmieńcie w katach tagi na "upominki słodkie".

Ja zastanawiam się, czy nie zgłosić dziś zastrzeżenia do UP na teren Polski koloru czerwonego... i może białego. Się pozwie parę firm za używanie kolorów w logotypach ;)

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Patent słowno-graficzny nie chroni słowa samego w sobie.

no wg tej kancelarii chroni ;)

• 6 miesięcy temu...

odkopię temat, bo dziś dostałem pismo dotyczące frazy "pocz/a kwi/towa", która to fraza jest gdzieś podobno w którymś z moich zapomnianych, niemoderowanych katalogów czy precli, nawet już tego nie wiem :)

W każdym razie nie mam najmniejszej ochoty a tym bardziej czasu na idiotyczne przepychanki, wymiany pism, generalnie to tego co dostałem (3 strony A4) nawet nie mam ochoty dokładnie czytać. Nie wiem jak komuś musi się w życiu nudzić żeby tak kretyńskie rzeczy robić. Ale nie w tym rzecz: mieliście już podobne akcje, więc teraz pytanie: usunąć te wpisy i mieć święty spokój czy macie jakiś "super wzór pisma", po którym się zamkną i będzie również święty spokój. Niby bez sensu uginać się pod taką bzdurą i usuwać było nie było dodany przez kogoś wpis, ale w tym momencie myślę o sobie i zwyczajnie mam ważniejsze rzeczy na głowie niż zajmowanie się tak durną sprawą.

Z góry dzięki za pomoc. Jeśli ma ktoś z Was w/w wzór pisma, który jest pewniakiem i po którym nastąpi koniec całej sprawy będę wdzięczy za pomoc. A i myślę, że nie jestem sam i prędzej czy później kolejne osoby z forum takie pismo dostaną, zatem proszę o pomoc także w ich imieniu :)

To ja Ci pomogę: co do słowa "poczta kwiatowa" jest opatentowane poza znakiem słowno-graficznym również cała fraza słowna - więc tutaj akurat mogą się do xxxx dobrać więc lepiej rozdzielić przecinkiem albo dodać słowo "poczta prawie jak kwiatowa" :)

jeśli podali ci nazwy katalogów - usuwasz tylko z tych co podali... potem czekasz na następne pisma :)

prawdopodobnie napisali Ci tylko przedwstępne - wiec do sądu Cie nie pozwą, oraz zapewne masz działanie na szkodę konkurencji (czego nie potrafili by udowodnić).

Dodatkowo chroni Cie jako posrednika usług dyrektywa Unii Europejskiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności