Skocz do zawartości

Ukradłem domenę...

fazik

Rekomendowane odpowiedzi

To o czym piszesz nie ma nic wspólnego z kradzieżą. Po prostu przejąłeś domenę nie odnowioną w terminie, czyli wolną.

Miałem podobną sprawę kiedyś, skończyło się bodajże na 700pln. Firma nie zbiedniała przez to nawet byli zadowoleni a ja miałem drobne za czas i fatygę.

A z tą dziewczyną to żart chyba ??

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak znajdziesz portfel z kasą na ulicy to też nie jest kradzież z torebki.

Przepraszam, ale ja nie znalazłem czyjejś domeny na ulicy i nie oddaliłem się po cichu, tylko za nią zapłaciłem w sklepie. To chyba różnica jest.

Miałem podobną sprawę kiedyś, skończyło się bodajże na 700pln. Firma nie zbiedniała przez to nawet byli zadowoleni a ja miałem drobne za czas i fatygę.

Dzięki za konkretną odpowiedź.

A z tą dziewczyną to żart chyba ??

Jasne, że żart...

..chyba, że jesteś zainteresowany.. :)

Dostałem odpowiedź.

Nie będę wstawiał maila bo chyba nie wypada tak korespondencji, ale zostałem poinformowany, że domena była używana kilka lat blabla, i że zdają sobie sprawę, że mogłem ją zarejestrować. Nie oznacza to jednak, że mam prawo jej używać! Powodem jest fakt jakoby nazwa nauka-jazdy.org była znakiem handlowym ich klienta (średnio to kupuję, o ile to w ogóle możliwe, żeby szkoła o nazwie 'Lech' miała zarejestrowany znak handlowy nauka-jazdy.org i miałoby to znaczyć, że nie mogę używać tejże domeny jeżeli jest moją własnością, ale ja tam się nie znam..).

Sprawa jest analizowana przez kancelarię prawną. Na życzenie mogą udostępnić opinię prawną.

Polubownie proponują mi zwrot kosztu rejestracji domeny.

Co o tym myślicie?

ps. biedna pokrzywdzona firma, oddać jej za darmo i przeprosić..

Przeszukaj bazy UPRP, aczkolwiek nie wydaje mi się:

https://www.uprp.pl/patentwebaccess/databas...language=polski

Ew. kupimy ją od Ciebie i przejmiemy rozmowy z firmą .. :-)

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

powiem CI tak, w takiej sytuacji odsprzedałbym im za jakies 300-500 złotych. Nazwa domeny zadna, ale nie ma co przesadzać i żadać niewiadomo ile, chytry traci podwójnie.

Mialem pare tego typu sytuacji i tak własnie postąpiłem

Ale decyzje taką podjałbym własnie do momentu otrzymania takiego maila jak wkleiłeś. Słowo prawnik dziala na mnie jak płachta na byka. Wiele osób/firm mysli ze jak pójdą lub nie po porade za 200 złotych to już z tą opinią mogą sobie straszyć kazdego pisząć ,,byłem u mojego prawnika" , żałosne.

Maja tak samo ,,swojego" prawnika jak Ty czy ja.

W tym przypadku teraz krzyknij im 1500 zeta, i napisz ze mogą sobie darować wysyłke jakis tam opinii. Nie sądze zeby to byla ich nazwa towarowa zastrzeżona. A wtedy za wiele Ci nie zrobią, to że ktoś posiadał coś ileś tam lat nie czyni go dożywotnim właścicielem.

Jesli bedą dalej straszyć i skakać to napisz im że mogę skierować sprawe do Sądu. Wtedy przekalkulują ze ew adwokat to koszt 3, 4 tys, i odpuszczą, zapewne godząc sie na Twoja propozycje....

Widać, że cwaniaki, skoro już straszą konsekwencjami prawnymi.

Zostaw ją sobie, skoro chcesz prowadzić podobną działalność.

A jak chcesz wyciągnąć od nich kasę, wrzuć na allegro... To powinno ich wystraszyć. Wielu jest właścicieli szkół jazdy, którzy się taką domeną zaopiekują, szczególnie, że jest wiekowa.

Żałosne to ... To ich problem, że sobie nie przedłużyli domeny ty tylko na tym skorzystałeś, zapłaciłeś za nią, a więc jest to twoja własność i możesz sobie z nią zrobić to co Ci się podoba, czyli albo sprzedać za 1000zł, albo sprzedać za 200zł no albo sobie ją zostawić na pamiątkę.

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

Jeszcze nic im nie zaproponowałeś ?

Ja bym im w takim wypadku jak Cię straszą dał już 1000zł i za każde ich kolejne straszenie - podbijał o jakieś 50% :)

Może jak dojdziesz do 10`000zł i oni w końcu wybłagają 20% tej ceny to wtedy łaskawie się zgodzisz na 2000zł.

A na samej domenie dał bym jakiś fajny napis "DOMENA NA SPRZEDAŻ" tak by ich trochę pobudzić do myślenia ;)

PS.

No, jaki to świat mały Fazi :o

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Najbezpieczniej chyba póki co nie używać domeny - niech nic się pod nią nie wyświetla - nie narazisz się na zarzut nieuczciwej konkurencji. Dalej, tak jak tu niektórzy sugerują zaproponuj 500 zł i tyle.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

No cóż jeśli grożą prawnikami to odpisz po prostu:

Dziękuję za wyjaśnienie. Do zobaczenia w sądzie.

Pozdrawiam

....

Jak sobie przekalkulują i dojdą do wniosku że sprawę mają przegraną to im rurka zmięknie. Dopiero wtedy można rozmawiać.

Najważniejsze to czekaj na ich propozycję odkupienia domeny, sam się nie spiesz - bo to w sądzie może być argument, że przejąłeś domenę w złej wierze co może skomplikować sprawę.

Widzę, że sępów na PiO nie brakuje sad.gif . Oddaj fazik tę domenę a dla siebie weź inną, uczciwość popłaca.

Nie w tym kraju... nie w tym kraju...

Sprawa jest analizowana przez kancelarię prawną. Na życzenie mogą udostępnić opinię prawną.

Czyli zwykłe straszenie. Liczą na to, że jesteś frajerem i się dasz wycyckać. Niech Ci podeślą papiery z urzędu patentowego potwierdzające fakt, iż domena jest zarejestrowanym znakiem towarowym. Jeśli to prawda, nie będą mieli z tym problemów.

Jak dobrze, że mamy fora i teraz już nie jest tak łatwo każdego w balona zrobić. :)

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

hehe człowieku, to jest Twoja domena jak nic, oni tym mailem się skompromitowali...Z ich strony powinien być mail w formie prośby byś sprzedał im domenę. Oni poszli w najgorsze, po prostu przyjęli taktykę by Cię postraszyć (i tak na pewno nie dojdzie do skutku ten sąd). Ja bym im odpisał ze przez takie zachowania tylko pogarszają swoją obecną sytuację.... a tak w ogóle to nie ma czegoś takiego jak znak towarowy na pospolite nazwy....co by to było jakby ludzie zastrzegali sobie znaki towarowe typu "sklep spożywczy" . Napisz o swoim problemie na di.pl :)

EDIT: apropo domeny ... nie jest warta rejestracji :o Tak więc pogadaj z nimi a zyskasz na tym

Jak dobrze, że mamy fora i teraz już nie jest tak łatwo każdego w balona zrobić. :)

gdyby tylko odpowiedzi były udzielane na podstawie rzetelnej wiedzy lub konkretnego, własnego doświadczenia, a nie na podstawie widzimisie.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Napisz im, że za 1000zł możesz im tą domenkę odstąpić bo np. na tyle wyceniasz swój czas który poświęciłeś na rejestrację tej domeny :) A straszyć Cię mogą, zresztą co innego im zostało. Puki co lepiej nie stawiać tam jakiejś strony z branży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności