Skocz do zawartości

Przenoszenie strony na "nowy" adres

DarkSilver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam dwie strony, nazwijmy je "strona A' oraz "strona B". Ważna stroną jest dla mnie strona A i chciałbym ją przenieść na adres strony B. Wiem ze moc strony przeniesioa zosanie poprzez uzycie przekierowania 301 jednak problem polega na tym że adres strony B od dawna pojawia sie w google. Wiec mam pytane - Jakim sposobem mogę przenieść "moc strony" na nowy (juz zindexowany) adres? Czy jakoś wyindexować adres strony B po czym użyć przekierowania 301 skierowanego na adres strony B? Proszę o radę.

Diablo 1 Hellfire - Kronika | Diablo 1 Mod - The Awakening | Path of Exile |

Przekierowanie 301 sprawi, że stary adres zostanie wyindeksowany i moc zostanie przeniesiona na nowy.

Powinno tak być, chociaż czasem ludzie piszą o różnych problemach z 301. Mnie z kolei zastanawia, czy kilka przekierowań 301 na jedną domenę kumuluje się. Próbowałem to testować tak parę razy, ale ze słabymi domenami i w sumie nie mogłem jednoznacznie stwierdzić.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Iguana, różnię mówią. Ja dotychczas nie miałam z tym problemów, chyba że robiłam przekierowanie w obrębie zafiltrowanej całej domenki ;-)

Przekierowanie 301 sprawi, że stary adres zostanie wyindeksowany i moc zostanie przeniesiona na nowy.

Tylko problem polega na tym że ten "nowy" adres juz jest indexowany przez goole. A z tego cos ie dowiedziałem przekierowanie 301 na adres który juz jest zindeksowany to nie przeniesie mocy witryny.

Próbowałem to testować tak parę razy, ale ze słabymi domenami i w sumie nie mogłem jednoznacznie stwierdzić.

Ja robilem podobne testy i z tego co mi wyszlo to moc nowej domeny to ostatnia domena przeniesiona na nowa, albo tez ich srednia az z taka dokładnośćia sie nieda okreslic:D To pytanie dobre do google:D

No tak ale jak google zareaguje na to ze strona jest przenoszona na adres który juz ma jakąś tam pozycje w google? (po prostu jedna strona zstanie usunieta a w niej miejsce przekierowana inna - o to mi chodzi)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności