Skocz do zawartości

Pozycjonowanie a optymalizacja

sparkson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem właścicielem firmy zajmującej się mechaniką samochodową oraz szlifierstwem precyzyjnym. Niestety jestem zupełnym laikiem w sprawach dotyczących pozycjonowania i jedyne informacje które posiadam, pochodzą od osób które są trochę bardziej obeznane.

Poszukuje jednak jednoznacznej odpowiedzi, na pytanie czy można rozpocząć pozycjonowanie strony bez wcześniejszego przeprowadzenia jej optymalizacji?

Moje pytanie wywodzi się faktu, iż zleciłem pozycjonowanie mojej strony pewnej firmie. Osoba z którą się kontaktowałem powiedziała mi że rozpoczyna prace, było to dnia 21 września br. Od tego czasu nikt nie przeprowadził optymalizacji mojej strony, mimo to twierdząc że strona jest ciągle (przez okres trzech wygodni) pozycjonowana. Niestety efektu żadnego nie widać, co nie dziwi mnie ponieważ wiem że jest to proces raczej długotrwały, zwłaszcza przy frazach które wybrałem, jednak nie przedstawiono mi również żadnego raportu potwierdzającego wykonane prace.

Proszę o informację czy nie zostałem oszukany przez kogoś i nie straciłem kolejnych trzech tygodni na nieistniejącą usługę.

Oraz czy istnieje możliwość sprawdzenia cy strona jest faktycznie pozycjonowana, czy można tylko polegać na "raportach" pozycjonującego?

Pozdrawiam

Witaj

Droga jest prosta : optymalizacja serwisu -> pozycjonowanie.

Chyba, że słowa kluczowe są tak banalne, że dwa, trzy linki zapewnią wysokie pozycje.

Ale zawsze zaczyna się od optymalizacji strony + dodanie dodatkowych treści ściśle pod seo. W tym czasie oczywiście można już puszczać linki pozycjonujące na innych stronach.

Niestety nie można po 3 tygodniach oczekiwać efektu.

Najwygodniej by było gdybyś podał adres url swojej strony i wtedy można ocenić co i jak.

Pozdrowienia.

Witaj

Droga jest prosta : optymalizacja serwisu -> pozycjonowanie.

Chyba, że słowa kluczowe są tak banalne, że dwa, trzy linki zapewnią wysokie pozycje.

Ale zawsze zaczyna się od optymalizacji strony + dodanie dodatkowych treści ściśle pod seo. W tym czasie oczywiście można już puszczać linki pozycjonujące na innych stronach.

Niestety nie można po 3 tygodniach oczekiwać efektu.

Najwygodniej by było gdybyś podał adres url swojej strony i wtedy można ocenić co i jak.

Pozdrowienia.

Witaj,

zapomniałem o linku: www.mechanika-rakowa56.pl

pozycjonowane frazy:

- mechanika pojazdowa wrocław

- mechanika pojazdowa

- szlifiernia wrocław

- szlifiernia wałów wrocław

- mechanika wrocław

- szlifiernia bloków

- szlifiernia bloków Wrocław

Co do efektu po trzech tygodniach, to mam świadomość że to za mało czasu, jednak obawiam się że przez te trzy tygodnie nie zostało nic zrobione w kierunku pozycjonowania mojej strony, skoro jeszcze nawet nikt nie przeprowadził optymalizacji.

Pozdrawiam.

Jeśli mowa o pozycjonowaniu "serwisu" www.mechanika-rakowa56.pl to nic innego (bez obrazy) nie przychodzi mi do głowy niż "śmiech na sali puste krzesła" ;)

Co więcej dziwię się, że jakaś "firma" podejmuje się jego pozycjonowania bez całkowitej przebudowy... Widać, że naciągaczy nie brakuje....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

adsense mnie rozwaliło ;)

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

Osobiście znam kilu dobrych pozycjonerów bez firmy więc nie generalizuj. No ale fakturka zawsze się przyda.

sa ludzie ktorzy wola zaplacic wiecej niz pompowac pieniadze w szara strefe a ktos kto nie placi podatkow jest szarakiem

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Strona nie jest w ogóle zaindeksowana, gdyby pozycjoner dodał choć kilka linków powinna ona po 3ch tygodniach być już w indeksie. Co do optymalizacji strony. Na proste frazy i bez tego da się stronę wypozycjonować chociaż zaczynając od podstaw to raz że jest łatwiej a dwa że często pozycjonują się frazy mocno niszowe z których także są wejścia.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

"czy można rozpocząć pozycjonowanie strony bez wcześniejszego przeprowadzenia jej optymalizacji?"

Można, ale w ten sposób pozbywasz się bardzo ważnego elementu wpływającego na pozycje i działania off-site znacznie się wydłużą.

"czy istnieje możliwość sprawdzenia cy strona jest faktycznie pozycjonowana, czy można tylko polegać na "raportach" pozycjonującego?"

Możesz sprawdzić czy zawartość strony się zmieniła i zawiera pozycjonowane słowa kluczowe. Następnie na stronach takich jak https://www.linkvendor.com/ i https://backlinkwatch.com/ widać nowe linki do Twojej strony. Poza tym, wzrost pozycji powinien się odbić na statystykach, które powinieneś na bieżąco śledzić. Daj jednak pozycjonerowi trochę czasu. 3 tygodnie to okres, w którym może być widać pierwsze efekty dla wyjątkowo łatwych fraz.

Ojj, nie spodziewałam się, że strona tak będzie wyglądać. Tak jak wspomnieli inni, nikt jej nie tknął.

Jeśli chodzi o to, czy szukać firmy czy "zwykłego" pozycjonera, nie ma tu zasady. Nie podałeś nazwy firmy, z którą będziesz się teraz kontaktował ale od razu polecam sprawdzić opinię o niej w sieci. Spotkałam się już z zachwalaniem firm, które wypozycjonowały stronę na frazy typu "szlifiernia bloków", gdzie podstawowa optymalizacja wystarczy do top 3 (w tej chwili ten temat na forum jest na 4-tej).

Nie przesadzacie z tą optymalizacją? Wystarczy to https://sites.google.com/site/mechanikarakowa56/ przenieść na to https://www.mechanika-rakowa56.pl/, potem dać odpowiedni tytuł, podrasować title, teksty na stronie.

A potem trochę linków i pójdzie

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności