Skocz do zawartości

Gdzie najlepiej umiescic oraz jaki format reklamy wybrac?

pbupbu

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze rozwiązanie do umieszczenie reklamy podczas ładowania się gry. Osobiście testowałem i miałem o ponad 100% więcej kliknięć w Adsense.

tak jak youngdee mowi wiekszosc osob odruchowo klika w reklame bo mysli ze to gra moze to nie dokonca fer ale skuteczne i zgoodne z regulaminem google

dobry pomysl, pozostaje tylko napisac odpowiedni skrypt i wprowadzic go w zycie

edit: zastanawiam sie jak napisac taki "preload"

Avarcade - skrypt z którego korzystasz ma bodajże domyślnie taką opcje w panelu admina.

Ludzie są prawo ręczni, zazwyczaj najpierw patrzą w prawą stronę - jeśli chcesz, żeby reklama była dostrzegalna ;)

Naprawdę się uśmiałem, w prawie każdej z książek mówiącej o reklamie jest napisane, że ludzie dostrzegają najpierw lewą stronę następnie całą resztę - tego się bynajmniej trzymam ze względu na to, że jest to także udowodnione naukowo. Ponadto praworęczność czy leworęczność nic do tego nie ma.

spro.jpg

Skrypt domyslny to OcArcade juz dosc przerobiony, jest funkcja, owszem mozna puscic ale ja wole azeby reklama sie wyswietlala w oknie gry, a gra "pod spodem" ladowala sie normalnie. w sumie do zrobienia. Do tego jakby juz mi sie udalo to zrezygnuje z tej reklamy glownej na rzecz jakiegos przyjemnego loga.

Skrypt domyslny to OcArcade juz dosc przerobiony, jest funkcja, owszem mozna puscic ale ja wole azeby reklama sie wyswietlala w oknie gry, a gra "pod spodem" ladowala sie normalnie. w sumie do zrobienia. Do tego jakby juz mi sie udalo to zrezygnuje z tej reklamy glownej na rzecz jakiegos przyjemnego loga.

Tak, pomyliłem się - OnArcade. Swojego czasu bawiłem się ów skryptem i nie pamiętam czy sam pisałem tą funkcje czy ona już była domyślna ostaje za tą drugą opcją. Wiem, że pod spodem gry także jest ale podczas ładowania też powinna być.

spro.jpg

no tak, chodzi mi oto ze "przed grą" laduje sie doslownie przed gra tworzac nowe okno, dopiero po kilku sekundach przekierowuje do strony z gra. A mi zalezy aby od poczatku ladowal strone z gra, a reklama zeby byla wyswietlana w tym oknie gdzie zaraz zaladuje gre (<embed></embed>), i niewiem jak to zrobic :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności