Skocz do zawartości

Pozycja strony w serpach a stawki za klik

Content

Rekomendowane odpowiedzi

Nie.

A czy w związku z tym, że strona będzie wyżej nie przybędzie na niej reklam skierowanych, gdyż będzie bardziej widoczna? Nie wiem, czy rozumiem pojęcie reklamy skierowanej. Jeżeli tak, to wydaje mi się że mogłoby to wpłynąć na wzrost stawek z powodu większej konkurencji.

Masz rację -- może się zdarzyć sytuacja, w której na dobrze wypozycjonowaną stronę zostaną ręcznie wstawione przez reklamodawców reklamy skierowane, co spowoduje wzrost stawek.

przybędzie na niej reklam skierowanych

Tak na wszelki wypadek przypomnę, że jest jeszcze jeden warunek:

w Instalatorze AdSense -> Kanały, odpowiednim kanałom musisz włączyć funkcję Dostępny do kierowania reklam

Niestety niektórzy o tym zapominają i później dziwią się czemu nie mają reklam kierowanych :)

odnotowales zwiekszenie zarobkow dzieki kierowanym reklamom?

Mam włączone reklamy kierowane w serwisach tematycznych, jakiegoś drastycznego zwiększenia zarobków nie zauważyłem, ale jak sobie sprawdzam w raportach AdSense to na tych kierowanych reklamach są stawki za klik 0,04 - 0,05 euro raz się zdarzyło 0,23 euro, więc jakiejś rewelki nie ma, tyle tylko że nie ma reklam po 0,01

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności