Skocz do zawartości

Artykuły z precli wypadają z indeksu

kamrat

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za zabrany głos.

Precle, do których dodawałem linki nie były zbanowane, ani spamujące.

Faktycznie bywały wpisy, których nie linkowałem a zostały w indeksie i tam się utrzymują.

Moje obawy wynikały z tego, że nie bardzo pojmowałem co jest grane - 10/20 artów nie utrzymała się w indeksie. Uznam więc na razie, że trafiłem na gorsze precle i na razie nie będę wnikał, wciąż robiąc swoje.

Co do kwestii samej strony i spadku pozycji, jedno co mnie zastanawia, to to że - pomijając forum, które "samo się wypozycjonowało" - jest przede mną kilka stron, które nie są specjalnie podlinkowane, ani zoptymalizowane.

Przed momentem zauważyłem, że jedna ze stron w top10 ma w stopce dwukrotnie wylistowane słowa kluczowe lub marquee z listą fraz. To chyba jest przegięcie. Nie wchodząc w kwestie etyczne i moralne, to jednak trochę ch****e... I nie wiem na co tu psioczyć - minispamowanie właścicieli tych stron, niezaradność google'a, czy to, że sam tak nie robię.

ja1 mam 18 precli które dostępne są dla dość wąskiej grupy ludzi. Wszystkie wpisy są zaindeksowane i nie sądzę że jest to jakiś zbieg okoliczności. Tylko że wszystkie wpisy są wysokiej jakości bez miksowania synonimów, no i podstawa to pisane z palca bez duplikatów więc jeśli Twoje wpisy się nie indeksują mimo podlinkowania to albo coś jest nie tak z preclem gdzie je umieszczasz albo z Twoimi artykułami. No istnieje też możliwość że podlinkowanie jest z dupnego źródła, gdzie np. podstrony z których idą linki są niepoindeksowane.

Czemu o tym mówię, bo mam też precle gorszej jakości a także autoblogi i z nich rzeczywiście indeksacja idzie nie do końca jak powinna. Nie wszystko się indeksuje jednym słowem.

A tu się zgodzę, jeśli masz precle które są niedostępne dla wszystkich to na pewno są zadbane, dobrze podlinkowane więc wpisy muszą się indeksować.Jeśli chodzi o podstrony linkujące do artów są w indeksie.Już czasem mnie coś trafia bo człowiek siedzi i myśli nad artem a tu nic.

Ja miałem na myśli precle dostępne dla wszystkich, zawsze sprawdzam przed dodaniem wpisu czy nie ma bana, arty też są pisane z palca (chociaż na pewno często coś powtórzę) no i w wielu przypadkach pomimo podlinkowania z indeksacją jest problem.

Ostatnio zrobiłem sobie taki mały test.Napisałem kilkanaście artów w których dałem linki do artów które są nie zaindeksowane od miesiąca do 2 miesięcy.Potem do tych artów dałem następne linki z innych oraz linki do poprzednich (tych niezaindeksowanych) na koniec dałem jeszcze kilka linków z różnych stron i efekt jest taki ze do indeksu wpadło ok 5 artów na 20-30 wszystkich.

Ostatnio zrobiłem sobie taki mały test.Napisałem kilkanaście artów w których dałem linki do artów które są nie zaindeksowane od miesiąca do 2 miesięcy.Potem do tych artów dałem następne linki z innych oraz linki do poprzednich (tych niezaindeksowanych) na koniec dałem jeszcze kilka linków z różnych stron i efekt jest taki ze do indeksu wpadło ok 5 artów na 20-30 wszystkich.

Dla pewności: wpadło ok 5 artów, czy nie wpadło? Bo nie wiem, czy Twoja obserwacja jest dołująca, czy po prostu zapomniałeś napisać "nie" :P

Dla pewności: wpadło ok 5 artów, czy nie wpadło? Bo nie wiem, czy Twoja obserwacja jest dołująca, czy po prostu zapomniałeś napisać "nie" :P

Wpadło 5, ale robiłem to ok 3 tygodni temu więc wszystko się jeszcze może zdarzyć.Choć już powinny być.

Właśnie coś mnie wzięło aby posprawdzać precelki.Przybyło zaindeksowanych ale niewiele.

A przy okazji trafiłem na kogoś kto w swoim preclu a w moim arcie nie dość że zmienił adresy linków (chyba do swojej strony dał albo jakiejś co pozycjonuje) to jeszcze anchor na idiotyczny.Teraz art wygląda tak jakby był na temat owiec a słowa kluczowe to wilki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności