Skocz do zawartości

Linki zwrotne czy wartto je dawać ?

dexter_78

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy warto dawać linki zwrotne każdemu katalogowi ?

Ja osobiście segreguję sobie katalogi i daję link wsteczny tylko na pr > 1 i bez banów . Czy tak działanie jest słuszne ? Czy też nie ma uzasadnienia ?

Mam w sobie jakąś wewnętrzną obawę, że gdy linkuję do katalogów o niskim PR mogę za to dostać bana. Obawiam się, że z czasem taki katalog zostanie zaśmiecony i wtedy będzie miał bana, albo ja linkując do niego może też dostanę po PR do dołu. Czy to ma uzasadnienie ?

Co dają linki zwrotne . Słyszałem też, że wzajemne zamieszanie daje lepsze efekty indeksowania czy to prawda ?

A może to zwykłe bajki żeby właściciele katalogów nie mieli w plecy ? :P

Proszę o rozwiązanie mojej teorii spisku. :jezyk1:

ja tam uciekam od katalogow ktore wymagaja linku zwrotnego, wole juz zaplacic niz go umieszczac na stronie

swoja droga wlasciciele przewaznie chca linka do strony glownej a w opisie wypisuja zalety takiego rozwiazania, ze niby poprawi indekacje strony... ciekawe tylko jak wielkie znaczenie ma podlinkowanie strony glownej a nie tej z naszym wpisem

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

No to jak mam zamieszczać zwrotnie ?

A czy taki system jest możliwy i korzystny dla obu stron ?

Tworzę własny katalog stron .

www.mój-katalog.gov

Następnie :

Wpisuję pozycjonowaną przez mnie stronę o modzie np. www.moda.gov do katalogu jakiegoś tam pozycjonera o adresie www.pozycjoner-katalog.gov .

Potem tworzę link zwrotny w moim katalogu i umieszczam w nim adres katalogu pozycjonera www.pozycjoner-katalog.gov . W wybranym katalogu pozycjonera umieszczam adres linka zwrotnego (www.mój-katalog.gov/strony -ktalogów.html) aby wiedział, że go zamieściłem.

Korzyści dla mnie - nie zaśmiecam strony o modzie .

Korzyści dla pozycjonera - cieszy się on swoim linkiem zwrotnym .

Proszę aby ktoś oczarował mnie czy moja hipoteza jest słuszna . ;)

W moich katalogach pole na link zwrotny w takim przypadku miał bys wyczyszczone, strona Twoja, jeżeli była by norlmalna i zgodna z regulaminem by się w katalogu znalazła, chyba, że była by to kategoria, gdzie link zwrotny był by wymagany, wtedy strona była by w katalogu, ale jako zbanowana.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności