Skocz do zawartości

Filtr czy koniec FSB?

Shadowsword

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Moja domena ma troszkę ponad miesiąc, cały czas ją dodaję do katalogów (i nie tylko), stosuje się do wskazówek wypisanych na forum, zresztą nie jest to pierwsza strona którą pozycjonuje. Przez ostatnie 3 tygodnie byłem na 6 miejscu dla frazy którą pozycjonowałem i nie chciała podskoczyć ani pozycje wyżej. Wczoraj wypadła z pierwszych 5 stron dla tej frazy, dla innych też ma masakrycznie niskie pozycje. Za to dla nazwy domeny jest pierwsza.

Czy jest to spowodowane filtrem, czy końcem FSB? Jeśli to nie filtr, to dlaczego mimo dobrego pozycjonowania dalej jestem tak nisko? Kiedyś po miesiącu słabszego pozycjonowania miałem lepsze dla trudniejszych fraz.. Czy wiek domeny ma teraz aż tak duże znaczenie?

FSB nie istnieje
..dla każdej domeny... co nie wyklucza całkowite jego istnienie.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Hej,

Podłącze się pod temat, możecie sprawdzić czy moja strona dostała filtr od google?

www.forum-majorka.pl pozycjonowałem ją na : majorka, majorka forum oraz majorka wiadomości.

Domena ma 3 tygodnie i tak:

- na wyraz majorka: tydzień temu moja strona była na 13 miejscu, obecnie wypadła z google

- majorka forum: była na 3 miejscu, obecnie jest na 98

- majorka wiadomości bez zmian, ciągle jest na 36 miejscu

Filtra masz, dodawaj jak najszybciej linki z innym anchorem i pare linkow na tydzien z dotychczasowami anchorami. Jakies od 1 do 2 miecha powinienes wpasc na keywordy majorka na wczenisjesze pozcje. Przynajmniej ja tak mialem jak za szybko chcialem sie wypozycjonowac.

Witam

Również chciałbym się podłączyć pod temat i mieć prośbę o sprawdzenie czy mam filtra, strona www.belutek.pl na frazę odzież american eagle

była na 14 pozycji a teraz nie ma jej nigdzie, ale jak jestem zalogowany na gmail.com to wyświetla się na drugiej pozycji.Dodaje do ok 8 katalogów dziennie od 2-3 tygodni.

Pozdrawiam

Pozycjonowanie to nieraz miesiące ciężkiej systematycznej pracy. Pierwsze miesiące są najbardziej nieprzewidywalne. Strona w tym okresie jest też narażona bardziej na różnorakie filtry. Stosujcie się do ogólnodostępnych zasad i nie przesadzajcie z linkami. Nie zawsze gwałtowny spadek strony wiąże się z filtrem. Filtry jednak zawsze prędzej czy później puszczają :D. Trwa to jednak od miesiąca do roku ... w szczególnych przypadkach nawet dłużej :D.

Sam osobiście wierzę też w istnienie Sandboxa, bo zachowanie wielu moich świeżych domen wskazuje na jego istnienie. Poczytajcie sobie o tym zjawisku. Sprawdźcie też metody sprawdzania, czy strona załapała się na filtr. Powodzenia :)

linkuj, linkuj linkuj... nawet jeśli strona złłapie filtra, to linkuj, linkuj linkuj... jeśli nowa site traci pozycje (domniemane FSB) to linkuj, linkuj linkuj..

Po co więc zadawać tyle pytań, jeśli odpowiedź jest oczywista :D

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności