Skocz do zawartości

zagadka

graff

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli to jest oczywiste i jasne, to prosiłbym o racjonalne uzasadnienie.

keyword: LEASING

allinanchor: 8,5 mln dokumentów

Pozycja pierwsza:

<title>Volkswagen Bank Polska S.A.</title>

<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">

i to wszystko w head. W tekście strony leasing pojawia się 4 razy. Bez h1, bez strong, i innych sztuczek.

Do strony prowadzą 163 zewnętrzne linki, pewnie z innych oddziałów i stąd PR 5.

Pozycja druga:

Strona czasowo zablokowana.

www.pekaoleasing.trader.pl/

Zablokowana nie od dzisiaj, bo w kopii jest to samo.

100 zewnętrznych linków i PR 5.

Nawiasem mówiąc - nasi górą. W takiej konkurtencji wprowadzić cztery strony do top 10, to całkiem niezły wynik. No i bez wysiłku raczej.

Prosiłbym o rzeczowy komentarz ze strony praktyków.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm... u mnie strona pekaoleasing.trader.pl jest na 1 pozycji, a po niej Volkswagen

A teraz pokolei analizując linki

link:www.pekaoleasing.trader.pl

Wyniki 1 - 10 z 22 połączone z www.pekaoleasing.trader.pl.

link:www.volkswagenbank.pl

Wyniki 1 - 10 z 21 połączone z www.volkswagenbank.pl.

(U mnie) www.pekaoleasing.trader.pl w googlu na 1 miejscu zapewne dlatego, że w nazwie domeny znajduje się słowo leasing

(pomimo tego, że strona jest zablokowana).

Google nie wie co ozn. słowo "zablokowana" więc niema się czemu dziwić, że strona jeszcze znajduję się w indeksie (analogia do akcji kretyn - google nie wie czy Andrew jest kretynem ;) )

A fakt, że strony są dosyć wysoko można tłumaczyć linkami z bardzo wartościowych dla googla kopii stron DMOZ-a

Live Free or Die

Ok. Pko jeszcze nie spadło - to jest do przyjęcia, ale co z volkswagenem ?

Wynikałby z tego co pchel pisze wniosek, że skuteczne pozycjonowanie polega na umieszczeniu linku w "bardzo wartościowych dla googla kopiach stron DMOZ-a". I to wystarcza, by zdominować globalne keywordy.

Forum można zamknąć :-) ?

Ok. Pko jeszcze nie spadło - to jest do przyjęcia, ale co z volkswagenem ?

Wynikałby z tego co pchel pisze wniosek, że skuteczne pozycjonowanie polega na umieszczeniu linku w "bardzo wartościowych dla googla kopiach stron DMOZ-a". I to wystarcza, by zdominować globalne keywordy.

Forum można zamknąć :-) ?

No co ty ;)

Sa strony których nie ma w dmozie a sa wysoko nawet większość

A po co H1 i inne bajery w stronie jak linków jest wystarczajaca ilosc 166

Pisałem już że Pr można uzyskać samą budową strony

direct.money.pl/leasing/ ma 10550 linków a jest niżej i tez ma Pr 5

co oznacza że Volksvagen ma tzw domenę starą nie do ruszenia tzw important dla google jest tak w wielu kategoriach

To jedna z specyficznych prawidłowości googla ;) w kilku innych kategoriach jest tak samo ja w swojej branży tez mam taką stronkę i zbić z piedestału niczym się jej nie da

Ps przeskanujcie sobie strone meta analyzerami strona z tego punktu widzenia jest licha wiec sami widzicie ze zwracanie uwagi na budowe strony............ ;)

Ps2 moj wywód o starych albo tzw ważnych domenach odnosi sie do domen starych albo takich które zostały uznane za ważne dla googla mowie o domenach które okupują piedestał np rok albo dwa albo widzicie je tam od zawsze.

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

O, niezawodny Kill :-)

Słuchaj, dla mnie to jest jasne, ale chciałbym Was sprowokować do stwierdzenia, że większość porad, które tu sobie wzajemnie udzielamy ma dyskusyjną wartość, albo do wykazania, w czym tkwi siła tego volkswagena :-)

Kill, przecież Twoim sztandarowym hasłem jest "linki, kinki" ;) a teraz mówisz mi, że 160 wystarczy, żeby zając pierwszą pozycję w światowym rankingu. Na razie nie miałem czasu, żeby się po tych linkach przelecieć, ale dużo ich nie ma. więc sprawdzę, w jakich "wartościowych klonach" dmozu należy być :-)

Zwracam uwagę, że to nie jest "jakaś tam kategoria". O ile pamiętam, ojczyzną leasingu są stany. seo też chyba ma się tam nieźle. Konkurencja w branży jest ogromna, a tu chłopaki stawiają sobie stroniczkę, palcem nie kiwają przy pozycjonowaniu (?) i są na topie.

Tego - przyznam - nie rozumiem i nadal czekam na jakieś sensowne wyjaśnienie :-) Z góry dzięki :-)

Pokazałem ci jescze jedna zaobserwowaną "zasade" w pozycjonowaniu

że są tzw domeny/stronki nieruszliwe ;)

Pozycjonowanie to nie nauka scisła więc nie oczekuj równania 2+2=4 bo czasem równa sie 5 ;)

w tym wypadku widać ze linki nie pomogą jesli jest to taki przypadek jak opisałem

ja w takich wypadkach spokojnie właże na 2 miejsce i godze sie z losem to też starcza

Pozdrawiam

Może jakiś cloacking ip ale niemam czasu lece do budynku gdzie miesci się Volswagen Polska ;)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

A po co H1 i inne bajery w stronie jak linków jest wystarczajaca ilosc 166

Pisałem już że Pr można uzyskać samą budową strony

Witajcie

Kill Bill czy mógłbyś rozwinąć jakie konkretnie elementy technik seo masz tutaj na myśli? Zgadzam się, że PR można otrzymać budową strony ale nie jest to PR "konkurencyjny", budową strony można uzystkać PR na poziomie 3 punktów, stosując dobre anchory, przejrzystą srtrukturę mapowania. Reszta to GAMLAP....i PR rośnie :-)

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Pokazałem ci jescze jedna zaobserwowaną

Dobra, dobra ;) W jednym z pierwszych postów pisałem, że wiek domeny i klucz w nazwie to podstawa, ale wtedy okazało się, ze to nie jest takie proste :-)

Poszedłbym o zakład, ale nie wiem jak to sprawdzić - że w branży lesingowej są równie leciwe serwisy ukierunkowane na klucz, a tu jakiś europejski przeszczep z motoryzacyjnej robi im koło pióra ;) A jeżeli są, to może G ma słabość do pewnych domen z innych przyczyn ?

Nawiasem mówiąc - nasi górą. W takiej konkurtencji wprowadzić cztery strony do top 10, to całkiem niezły wynik. No i bez wysiłku raczej.

Takie wyniki na haslo leasing sa w google.pl, a tam gdzie leasing powstal czyli w USA raczej malo kto korzysta z google.pl. W www.google.com wyniki sa inne.

Zgadzam się, że PR można otrzymać budową strony ale nie jest to PR "konkurencyjny", budową strony można uzystkać PR na poziomie 3 punktów, stosując dobre anchory, przejrzystą srtrukturę mapowania. Reszta to GAMLAP....i PR rośnie :-)

Nie za bardzo rozumiem slowo GAMLAP, ale jezeli sie utrzyma dobra strukture linkow wewnetrznych to mozna miec nawet PR5.

Kill, przecież Twoim sztandarowym hasłem jest "linki, kinki" Wink a teraz mówisz mi, że 160 wystarczy, żeby zając pierwszą pozycję w światowym rankingu. Na razie nie miałem czasu, żeby się po tych linkach przelecieć, ale dużo ich nie ma. więc sprawdzę, w jakich "wartościowych klonach" dmozu należy być :-)

Zwracam uwagę, że to nie jest "jakaś tam kategoria". O ile pamiętam, ojczyzną leasingu są stany. seo też chyba ma się tam nieźle. Konkurencja w branży jest ogromna, a tu chłopaki stawiają sobie stroniczkę, palcem nie kiwają przy pozycjonowaniu (?) i są na topie.

Tego - przyznam - nie rozumiem i nadal czekam na jakieś sensowne wyjaśnienie :-) Z góry dzięki :-)

Liniki, linki, linki i jeszcze linki i linki...., to jest to co w tej chwili jest najwazniejsze w Google i koniec.

Pamietaj o tym co napisalem na poczatku, w google.com nie znajdziesz strony pl tak latwo pod haslem leasing.

Wpisuję w pasek adresowy G.com i z automatu kieruje mnie na pl. Wyszukuję na opcji globalnej. Jestem zaskoczony, że to nie jest tożsame z wersją com skoro do wyboru pozostaje jeszcze filtrowanie przez polski. Próbuję na firefoxie, mozilli i operze - to samo, nie mam dostępu do com :-) a koniecznie chciałbym sioę dowiedzieć na jakiej pozycji w com jest nasz volkswagen, a przy okazaji pod jakim kątem filtrowane są wyniki gróre uzyskujemy w G.pl w opcji internet.

Wydaje mi sie ze powinienes miec takie opcje na dole Program Reklamowy - Wszystko o Google - Google.com in English. Jak klikniesz na google.com in english to powinienes miec google.com

A jak to nie zadziala to sprobuj jakiegos amerykanskiego proxy.

to sprawdz sobie

To sprawdziłem sobie. Wyniki dla moich keywordów są identyczne ale volkswagen jest na szóstym ekranie, nad czym ubolewam, bo nie mogę się doczepić :-)

Ok, to wyjaśnia zagadkę. Nagrodą jest butelka zimnego żywca, którą wypijam za zdrowie laureatów. Strasznie gorąco na Śląsku.

Nie daje mi spokoju ten volkswagen. Może to jest dobry przykład, żeby wyjaśnić kilka kwestii i odpowiedzieć sobie na pytanie (ja ciągle odpowiedzi nie znam) - co zrobić by być na topie w wymagającej branży,

bo za taką z pewnością keyword "leasing" uznać można. Nawet jeżeli nie chodzi o wyniki globalne tylko krajowe.

keyword : LEASING

odpowiedzi dla zapytania: 8,570,000

domena: www.volkswagenbank.pl

1 pozycja w G

PR 5

Analiza tagów:

title : Volkswagen Bank Polska S.A.

Title relevancy to page content is 100%

Found no description meta tag.

Found no keywords meta tag.

Found no robots meta tag.

Found no author meta tag.

Keyword Density: 1.16%

Brak tekstów w altach

Walidacja W3C

html: Errors: 106

w tym: No DOCTYPE Found! Falling Back to HTML 4.01 Transitional

css: 2 errors, 1 warning

Linki zewnętrzne Ogólnie: 131

Google 21, AllTheWeb 6, AltaVista 52, AOL 0, MSN 16, HotBot 18 and Lycos 18 links

Rozkład PR dla próby 38% (50 szt) - ze statystycznego punktu widzenia aż nadto, żeby wyciągać wnioski.

wartość PR - ilość linek (udział procentowy)

brak - 8 (16%)

0 - 22 (44%)

1 - 8 (16%)

2 - 6 (12%)

3 - 2 (4%)

4 - 1 (2%)

5 - 2 (4%)

6 - 1 (2%)

Połączenia wewnętrzne

brak - 1 (6%)

0 - 4 (27%)

1 - 0

2 - 0

3 - 0

4 - 2 (13%)

5 - 8 (53%)

I pytania:

1. czy pozycja nr 1 wynika wyłącznie z wieku domeny, czy można było coś jeszcze spie... w kodzie dla poprawy notowań ?

2. z czego wynika pr 5, z algorytmu :-) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności