Skocz do zawartości

Jaki macie CTR % na forach ze sporym ruchem?

alpine

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam forum i również CTR bardzo, bardzo niski.

Nie mam kompletnie pomysłu jaki rozkład reklam dobrać

Tu raczej nie problem jest z rozstawieniem reklam, tylko z tym, że jest to... forum. Użytkownicy przyzwyczajają się do reklam będących na forum i je ignorują. Reasumując: fora to nie najlepsze miejsce na reklamy PTC.

Zdradzisz jaka tematyka forum?

Motoryzacja i inne tematy techniczne. ;)

Możesz pochwalić się współczynnikiem nowych/starych użytkowników ?

Nie bardzo wiem, gdzie to sprawdzić w Analytics, bo forum stoi na podkatalogu i mogę tylko sprawdzić udział nowych na całym profilu Analytics. Tam wychodzi 75% nowych, na forum pewnie jest ich znacznie mniej. Jak mi powiesz, gdzie dokładnie tego szukać, to Ci wkleję tu wynik. ;)

Jeśli chodzi o liczby użytkowników, to PV mam na poziomie kilkudziesięciu tysięcy (o czym pisałem już wcześniej), użytkowników mam ok. 1 300 a postów ponad 8 000.

Jak napisałem, nie doczytałem, że wątkotwórcy chodzi o fora z PV na poziomie milionów. :pytajnik:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności