Skocz do zawartości

Jena fraza "ciężkia" czy kilka "lżejszych"

Marmar

Rekomendowane odpowiedzi

czy lepiej podzielić mocne linki po jednym na frazy "lżejsze" - np. "projekty wnętrz", "projekty kuchni", "projekty łazienek" itd (po 15-30k zapytań/mies) i uzupełnić je linkami z własnego zaplecza + katalogowanie. Co waszym zdaniem jest DOCELOWO lepsze?

Docelowo lepsze jest to co da większy zysk. Według mnie większa konwersja będzie z fraz z 'projekty'.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A ja tam wolę szeroko... prościej, szybciej i w większości branż skuteczniej. :unsure:

w tej konkretnej branży też długi ogon da Tobie spore osiągi.

Projekty itp - mają dość duży obszar działania. - tyle z mojej podpowiedzi.

Ps. ...a ponoć pozycjonerzy to nie lenie ;D

my od razu tworzymy liste co najmniej kilkudziesieciu slow kluczowych ze "sredniego ogona" ktore nas interesuja i pod nie tworzymy tresc. nastepnie zbieramy linki w taki sposob, aby kazde slowo kluczowe mialo choc jeden dobry link. wowczas uzyskujemy efekt synergii, ktory powoduje, ze oprocz niezlych pozycji na te frazy uzyskujemy niezle pozycje na dlugim ogonie i pewne podstawy pod najwazniejsze frazy.

Google lubi naturalnosc, a ta przejawia sie tym, ze bardzo rzadko uzyskuje sie wiele naturalnych linkow o pozadanym anchorze. Z kolei analiza ruchu z "ciezkich" fraz pokazuje, ze nie przynosza one takiego ruchu, jakiego bysmy oczekiwali.

polish suicide flew 48 successful missions

Ostatecznie zrobiłem tak:

1. Wybrałem 60 fraz z długiego i średniego ogona w dopasowaniu dokładnym (po 10 z największą liczbą zapytań na każdy typ pomieszczenia)

2. Kupiłem 6 domen, gdzie w każdej jest w nazwie typ pomieszczenia (kuchnia, lazienka itd)

3. Na każdej z tych domen stawiam zapleczówkę (2 już są gotowe) w której będzie 10 linków dla danego typu pomieszczenia.

4. Dodam tekst wstępny na początku każdej podstrony z danym typem pomieszczeń (kuchnie, łazienki itd) w serwisie głównym, zawierający wszystkie frazy linkowane w odpowiadającej tej podstronie zapleczówce.

5. frazy z każdej z tych zapleczówek (po 10) będą linkowane na właściwą podstronę w serwisie głównym (kuchnie, łazienki itp)

6. Mocne linki które mam do dyspozycji: po 1 podepnę do każdej z zapleczówek na frazę z największą ilością zapytań w danej zapleczówce, resztą olinkuję stronę główną na te same frazy (z największa ilością zapytań dla danego rodzaju pomieszczenia) optymalizując jednocześnie content na głównej, żeby również zawierał te frazy)

Dodatkowo oczywiście wszystkie zabawki (czyli serwis główny i zapleczówki) będę w miarę wolnego czasu systematycznie katalogował.

Jaki to wszystko da efekt? - zobaczymy po pierwszych 3 miesiącach :P

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

edna uwaga to punktu 6. - polecam, aby te "mocne" linki poszly w wiekszosci na podstrony serwisu pozycjonowanego, a nie strony glownej. moga tam w krotkim okresie dac wiecej dobrego.

Myślałem nad tym. Jednak trzon oferty - czyli informacja o świadczonych przez nas usługach aranżacji wnętrz - znajduje się na stronie głównej, w związku z czym przychody (zlecenia) będzie generować przede wszystkim strona główna - podstrony to tak naprawdę galerie z przykładami aranżacji poszczególnych typów pomieszczeń.

Subdomena jest traktowana jak osobna domena, to ma swoje + i -.

Jeżeli to ma być jakaś nielinkowana literówka z długiego ogona z dwoma zdaniami, to nie warto.

Jeżeli będą to w miarę zadbane zapleczówki, no to warto.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Dokladnie tak, tylko i wyglacznie lepiej brac strone pod kilka fraz niz pod jedna trudna.

Im wiecej fraz tym (ew. logiki) mniejsza szansa na filtr dla strony. A jak jzu padnie to padnie na jakis niewielki % fraz. A nie na jedna jedyna.

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Wasze porady zaczynają przynosić pierwsze efekty :)

Frazy do serwisu głównego na zapleczówkach oczywiście nie miały prawa go jeszcze wypozycjonować, ale z każdej zapleczówki notuję od kilku dni po kilka-kilkanaście wejść dziennie na odpowiadającą jej podstronę w serwisie głównym.

Możliwe, żeby tak szybko (tydzień z okładem) wypozycjonowały się jakieś niszowe frazy ze średniego ogona linkowane do zapleczówek (a z nich wejścia przez linki do głównego)? Nie podpinałem na razie tych nowych zapleczówek do statsów, bo wydawało mi się, że przynajmniej do końca roku nie będzie to potrzebne....

• 3 tygodnie później...

idolw, Wojtek, Mikołaj: :rolleyes::rolleyes::brawa:

Będziecie się wybierać do Krakowa, piszcie na priv - zapraszam na duuuuuuuuże :piwo:

Dane tylko z JEDNEJ (pierwszej) zapleczówki nieprzyporządkowanej konkretnemu pomieszczeniu po "średnim" i "długim ogonie" po 3 tygodniach:

"Dekorowanie salon" – TOP 2

"Urządzanie i dekorowanie wnętrz" - TOP 4

"Dekorowanie sypialnia" – TOP 7

W sumie średnio ponad 40 bezpośrednich wejść na dobę tylko przez tą jedną zapleczówkę na serwis pozycjonowany (nie licząc jej roli pozycjonującej!!!) A zapleczówek jest więcej :yahoo: - i na wszystkich jest podobnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności