Skocz do zawartości

Prośba o fachową opinię w sprawie pewnej frazy

Konrad5000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od mniej więcej dwóch lat próbuję się przebić do TOP10 na hasło "tworzenie stron www". Ponieważ kiedyś interesowałem się pozycjonowaniem osobiście, to z początku próbowałem sam, ale jedyne co mi się udało to wejść do TOP40 :) Brak dostatecznej wiedzy oraz brak czasu na dalsze doszkalanie się w tym zakresie, wymusił na mnie skorzystanie z pomocy osób, które głębiej siedzą w temacie.

Przez ostatnie 2 lata strona "tańczy" pomiędzy pozycją 5 a 30, niestety z przewagą na pozycje poza TOP10, co kompletnie mnie nie satysfakcjonuje. Pierwsza osoba wypozycjonowała stronę na 7-8 pozycję i utrzymywała ten wynik przez jakieś 4 miesiące. Niestety później strona spadła na pozycję 9, 10.. i w końcu zatrzymała pomiędzy 11 a 18. Siedziała tam jakieś 3-4 miesiące, aż w końcu moja cierpliwość się wyczerpała i zatrudniłem do pomocy nową osobę. Osoba ta (zresztą z tego forum) :( próbowała przez pół roku i niestety kompletnie nic z tego nie wyszło (chociaż zarzekała się, że na pewno jej się uda). Następnie była trzecia osoba. Kiedy poprzednia wyłączyła swoje linkowanie, strona poleciała na 30 pozycję i wrócenie do TOP10 zajęło jej kolejne 3 miesiące. Przez pewien okres było ok czyli TOP10, jednak później znowu problemy i strona aktualnie jest poza TOP10.

W związku z tym mam pytanie do fachowców, którzy mają większe doświadczenie. W czym tkwi problem? W osobach, które wybieram? W tym ile im płacę? Czy we frazie "tworzenie stron www"? A może jeszcze w czymś innym? Dodam, że strona jest raczej dobrze zoptymalizowana, bo każda z trzech wspomnianych wyżej osób przekazała mi swoje uwagi i na bieżąco wprowadzałem je w życie. Powoli kończą mi się już pomysły co zrobić z tym fantem...

Strony, które siedzą w TOP10 na tę frazę tak łatwo swojego miejsca nie oddadzą, chociaż nie powiedziałbym, że jest to niewykonalne. Potrzeba czasu i sporej ilości linków z dobrych źródeł, żeby się przebić

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

To pozycjoner wycenia za ile zabierze się za pozycjonowanie. A jezeli nawet tego nie jest w stanie zrobić dobrze (tak, by mu się opłacało) to chyba wiadomo co z niego za sełowiec.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Czyli potwierdzacie, że trudność leży raczej we frazie i dlatego już trzecia osoba ma z nią problem. Domyślam się, że wpływ na to ma także rodzaj zaplecza - gdyby było bardziej tematyczne, to wtedy większe możliwości.

A gdybym spróbował sam pomóc pozycjonerowi i stworzył takie tematyczne zaplecze dla tej konkretnej domeny? Co o tym sądzicie? Myślałem o utworzeniu powiedzmy 10 wordpressów na różnych IP, zawierających różne tematyczne treści, następnie sukcesywne katalogowanie tego wszystkiego i linkowanie do mojej strony. Czy to w ogóle ma sens, czy raczej byłaby to tylko kropla w morzu całej siły, która jest potrzebna do wysunięcia strony do TOP10?

To będzie kropla w morzu, ale dobry link nie jest zły. Jak chcesz, to podaj mi adres strony na PW, popatrzę jak to wszystko wygląda i co da się ewentualnie zrobić.

Specjalistą wielkim nie jestem, wyrocznią też nie - ale coś tam wiem i być może trochę chociaż pomogę. Bo bez adresu i większej ilości danych trudno jest powiedzieć cokolwiek więcej, aniżeli tu zostało już napisane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności