Skocz do zawartości

Obciążenie procesora

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
za całą wypowiedź od winzgrozy zaczynając a na linux kończąc..

tak nieco OT:

linux to będzie fajny, jak się wreszcie coś zestandaryzuje i przestanie być 50 dystrybucji, z czego każda ze swoim pomysłem na przyszłość itepe, okienka zaczną działąć szybko oraz pojawią się masowo stery do win-sprzętu (pieprzony skaner utrafiłem na windowsowy :D ).

za to coraz mocniej podoba mi się mac os x - solidna podstawa unixa, szybko i płynnie działające graficzne okienka i do tego masa softu tego samego co pod windows (że o sztandarowym m$ office nie wspomnę ).

za rok wejdą mac'i na prockach intela to to będzie to =D>

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

odpływamy nieco z tematu :)

imho z maków nie będzie nic wiecej niz jest. za póxno już na takie zmiany.

co do linuksa:

jak się wreszcie coś zestandaryzuje i przestanie być 50 dystrybucji

imho te dystrybucje to wlasnie sila linuksa. standard jest jeden tylko opakowany w kilka pudelek :)

a z tych dystrybucji jest wiele dobrego, jest wiele sprofilowanych pod konkretne zastosowania. widzialem juz popularne Edu-dystrybucje, widziałem hostpital :) widzialem tzw. livecd tylko do diagnostyki calego kompa (super sprawa) itp. nic nie stoi na przeszkodzie aby np. zrobic SEO dystrybucje :D z ustawionym srodowiskiem gotowym do pozycjonowania.. he he :);)

okienka zaczną działąć szybko

? mi tam dzialaja szybko. a na starym sporzecie mozesz uzyc np. fluxboxa - na tym samym sprzecie winda to juz tak szybko nie chodzi.

pojawią się masowo stery do win-sprzętu

raczej sie nie pojawia :( na szczescie moda na wybebeszone hardware troche zmalala. ja tez mam skaner tylko na win :( co mnie doprowadza do szalu.

za to drukarka HP instaluje sie "sama" na kazdej dystrybucji z jaka mialem do czynienia lacznie z livecd. i tak powinno byc :)

to znaczy, że jak zainstalujesz pear to ono sie juz zajmuje takimi pierdolami (instalacja)

Hmm jak pisałem wyżej zainstałowałem pear, ale potem php wywalało błędy :D

jesli myslisz o jakiś powazniejszych zastosowaniach php to chyba czas coś zainstalowac Smile na windzie wiele nie zrobisz, wiele rzeczy dziwnie działa. a nawet jesli działa to programista powinien testować swoje aplikacje w najbardziej zblizonym srodowisku Smile a nie na windzie Smile

Instalowałem nawet pare razy, ale zawsze wracałem do windowsa bo coś sie kompilowało, kompilowało z 1 godzine a potem blad wyskoczy, ze czegos brakuje. :twisted:

A dysk sformatowany teraz trza postawich apache,php4,php5,mysql,pgsql ;f

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Instalowałem nawet pare razy, ale zawsze wracałem do windowsa bo coś sie kompilowało, kompilowało z 1 godzine a potem blad wyskoczy, ze czegos brakuje. Twisted Evil

to nie kompiluj a korzystaj z gotowych paczek. wlasciwie z 90% softu masz gotowe w paczkach. no chyba, ż etak lubisz i np. gentoo sobie wybrales hi hi :D

piszesz 'wracalem' - tu akurat nikt nie kaze kasowac windy. zyjemy w takim a nie innym swiecie i bez windy ani rusz: u mnie skaner, specjalistyczne dedykowane oprogramowanie itp. sa rzeczy nie do przeskoczenia jak np. platnik zusu itp. wiec nalezy korzystac z obu systemów wg. potrzeb.

zainstaluj sobie linuksa jako po prostu srodowisko programistyczne. dostroisz sobie cale te apache/php/sql/bajery tak jak bedziesz chcial. zaintalujesz sobie jakiegos dopalacza typu turck mmcache i ci sie oczy szerzej otworza po testach wydajnosci :) itd. itd. bo zalet jest wiele.

to nie kompiluj a korzystaj z gotowych paczek. wlasciwie z 90% softu masz gotowe w paczkach. no chyba, ż etak lubisz i np. gentoo sobie wybrales hi hi Very Happy

No wlasnie to chyba bylo tylko do kompilacji i to byl chyba apache czy php ;f

piszesz 'wracalem' - tu akurat nikt nie kaze kasowac windy. zyjemy w takim a nie innym swiecie i bez windy ani rusz: u mnie skaner, specjalistyczne dedykowane oprogramowanie itp. sa rzeczy nie do przeskoczenia jak np. platnik zusu itp. wiec nalezy korzystac z obu systemów wg. potrzeb.

Tu sie ujawnia kolejny moj 'talent' podczas instalacji linuxa na drugiej partycji tak dobrałem ustawienie pojemnosci dysków ze mogles zainstalowac soft na 200-300mb :F

W dodatku powrót do windowsa na ekranie powitalnym nie dzialal ;D

zainstaluj sobie linuksa jako po prostu srodowisko programistyczne. dostroisz sobie cale te apache/php/sql/bajery tak jak bedziesz chcial. zaintalujesz sobie jakiegos dopalacza typu turck mmcache i ci sie oczy szerzej otworza po testach wydajnosci Very Happy itd. itd. bo zalet jest wiele.

Najpierw musze dobrac sie do jakiegos artu, zainstalowac drukarke(jakos nie chce chodzic pod windowsem ;f ) wydrukowac i zobaczyc czy dziala :D

Jak widać do systemow operacyjnych mam dwie lewe rece :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Dzieki wszystkim za rady, uwagi itp,

Tak na szybko:

sprawdzalem kilka profilerow - zaden nie ma funkcji sprawdzania obciazenia procesora (bo to ciezka sprawa i raczej zalezy od zastosowanego interpretera php), czasy wykonywania funkcji , petli nic nie daja - skrypt wg. mnie wykonany jest poprawnie - petle sa zoptymalizowane (ja w programowaniu siedze od 15lat - co prawda C ale to podobne jest), taka jest natura algorytmu (mozna oczywiscie zmienic algorytm ale to juz ciezka sprawa). Prawdobodobnie ktoras z PHP'owych wbudowanych funkcji żre procesor ale bardziej prawdopodobna jest wersja Erbit'a że szukają kozła ofiarnego.

Co do usleep'a - dobrze napisane jądro musi oddawać czas procesor'a innym procesom w trakcie usleep'a - a to standardowa funkcja więc to musi działać.

Erbit Twoje przypuszczenia są bardzo prawdopodobne zwaźywszy na moją dalszą korespondencje z superhostem

• 4 miesiące temu...

Witam serdecznie,

Dawno nikt się nie wypowiadał w tym temacie. Odświeżę go.

Rownież korzystam z hostingu w superhost.pl. Mniej więcej na przełomie sierpnia i września 2005 r. otrzymałem informację o zbytnim obciążaniu procesora. Posiadałem w tym okresie kilka serwisów, ale w wysłanej do mnie informacji nie było nawet informacji o który z nich chodzi.

Moje konto zostało zawieszone. W moim przypadku, była to chyba wina 'linkora'. Gdy go usunąłem, problemy ustały.

Zastanawia mnie jedynie fakt, iż jak widzę, taka ofensywa superhostu miała miejsce jedynie w sierpniu i wrześniu. Od tego czas jest - przynajmniej u mnie - spokój.

Jednakże, popieram pogląd, iż jest to bardziej szukanie kozła ofiarnego na chybił trafił, niż rzeczywiste generowanie zbytnich obciążeń przez poszczególne, konkretne serwisy.

Co do serwisu i obsługi technicznej, to ostatnio się polepszyło i nie narzekam. Aczkolwiek miałem kłopoty z księgowością, kilka razy poprawiali fakturę, bo popełniali błędy.

Pozdrawiam.

...Dawno nikt się nie wypowiadał w tym temacie.

...Co do serwisu i obsługi technicznej, to ostatnio się polepszyło i nie narzekam....

To przebrnij przez ten topik -> https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...opic=10407&st=0 , szybko zmienisz zdanie. Szczególnie interesujące są wypowiedzi z okolicy Świąt i Nowego Roku.

Szkoda słów... Rozumiem, że wszyscy w tamtym topiku mieli schizę nie mogąc sie do nich dodzwonić... Po co mi odbieranie telefonu gdy jest wszystko prawie OK? Potrzebuje się dodzwonić gdy jest problem a wtedy niestety mają to w du**e a ich wyjaśnieniem jest to, że komórka się rozładowała.

A ich odpowiedzi na pytania są pokrętne, szczególnie wtedy jak muszą się przyznać do jakiegoś błędu. Znam wiele innych firm hostingowych na dokładkę sporo mniejszych, które w przypadku problemu przynajmniej potrafią powiedzieć: "sprawdzę bo nie wiem o co chodzi..." po czym rozwiązują problem i nie czarują tak jak SH.

Amen

To chyba mam szczęście, bo dzwonię na stacjonarny i zawsze ktoś odbiera..:D No i stacjonarny się nie rozładowywuje..:P

Czytałem większość topiców o superhost na tym forum i zastanawiam się, dlaczego jeszcze masz u nich strony, jeżeli kosztuje Cię to tyle zdrowia? :rotfl:

Jak ja miałbym z nimi tyle kłopotów, to już dawno bym zmienił usługodawcę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności