Skocz do zawartości

IDN a linkowanie; polseki znaki czy punycode?

tosik

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, zastanawia mnie jak to jest z linkowaniem czy google przetłumaczy IDN na polskie znaki jeśli w linach będzie wersja IDN (np. strona nie obsługuje polskich znaków) ? Tak samo z linkowaniem wewnętrznym?

Jak jest z obsługą polskich znaków w innych wyszukiwarkach? Bo google już nieźle sobie radzi (webmasters tools łyka polskei znaki + wyniki też). Bing zupełnie nie wiem, a yahoo chyba się krzaczy?

I jak jest z obsłguą polskich znaków w adresach przez gogole (nie domenie) łyka, czy krzaczy na hexy z procentami? :D

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Tylu specjalistów a naprawdę żaden nie wie?

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

tosik, ja ostatnio na własne potrzeby robiłem pewien test dotyczący właśnie linkowania domen IDN :jezyk1: Doszedłem do wniosku że nie ma znaczenia czy linkujesz adres z polskimi znakami czy też adres prze konwertowany :)

A więc linkuj jak Ci wygodniej;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności