Skocz do zawartości

Internetowa rewolucja

pawelut

Rekomendowane odpowiedzi

Moja prywatna opinia - szansa nie tylko dla małych firm (dostęp do wiedzy, szanse na większą konkurencyjność), ale również dla osób, agencji, freelancerów związanych z promocją, aktywnością w Internecie.

Było o tym słów kilka we wtorek na google dla agencji w Warszawie i wywołało mieszane uczucia :-)

Trochę mnie samego to zdziwiło. Warto zauważyć, że akcja w szczególności będzie kierowana do firm, które w ogóle nie istnieją w Internecie.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Dla firm otrzymujących kupon szansa faktycznie jest, pytanie - ile firm tą szansę wykorzysta, a ile zmarnuje, nieumiejętnie wykorzystując kupon?

Dla agencji kupony po 200 zł stracą kompletnie wartość, ze względu na to, że każdy już będzie miał swój kuponik i to o większej wartości, a przecież dla jednego konta można wykorzystać tylko jeden.

Skończy się na tym, że jak agencja przyjdzie do firmy z kuponem za 200, to usłyszy, że google/home rozdają po 250 i to jakaś lipa jest w ogóle, bo oni już próbowali i żadnych efektów z tego nie było :)

Najwięcej zyska na tym home (wcale nie najtańszy ani nie najlepszy gracz na rynku domen i serwerów), który jeszcze bardziej ugruntuje swoją pozycję "superhostingu", ponieważ dzięki kampanii nie tylko dotrze do wszystkich firm, ale rozda jeszcze fanty...

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

A ja się zastanawiam apropo ich prezentacji: https://www.pkpplewiatan.pl/upload/File/200...a_rewolucja.pdf

Co to za poważny sondaż na 446 respondentach...

Co do samego projektu: idea szczetna, wykonanie również, ale głównie w celu poprawy bytu 2ch firm, pozostałe agencje raczej mało na tym zyskają - może długoterminowo.

Nie mniej każda forma poprawy aktywności naszych przedsiębiorców na tym segmencie rynku będzie dawała globalny zysk.

Jak dla mnie każdy rodzaj promowania reklamy w internecie jest dobry.

Po prostu jak ktoś nie wiem ze coś takiego istnieje to nie korzysta.

W tym przypadku wiele osób (firm) może się dowiedzieć o tym i bardziej zainteresować tematem. W późniejszym okresie czasu moze to tylko spowodowac wzrost zainteresowania pozycjonowaniem.

To samo odnosi się korzystania z reklam w Google, gdyż zwiększy się ilość firm korzystających z tej formy reklamy przez co zwiększy cie cena za klik, co może zaowocować poszukiwaniem tańszych rozwiązań jak na przykład pozycjonowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności