Skocz do zawartości

Czy dalsze pozycjonowanie strony ma sens?

EERIE

Rekomendowane odpowiedzi

Od ponad roku stopniowo dostarczam linki do mojej strony. Linki pochodzą wyłącznie z System Wymiany Linków. Przez ten czas do strony głównej dostarczyłem kilkaset linków. Do każdej z trzydziestu podstron linkuję z około pięciu stron. Jakiś czas temu przeczytałem, że do nowej strony najpierw trzeba dostarczyć pewną ilość silnych linków. Dopiero potem można dopalić SWL-em. Tymczasem ja do tej pory dostarczałem wyłącznie linki z Systemu Wymiany Linków i nie przyniosło to żadnego efektu. Teraz mam wątpliwość. Jeśli przestanę linkować SWL-em i zacznę dostarczać nowe linki wyłącznie z wartościowych stron, to dalsze pozycjonowanie w Google przyniesie jakiś efekt? W ogóle dalsze pozycjonowanie tej strony ma sens bądź lepiej będzie kupić nową domenę i zacząć od nowa?

EERIE

Linki pochodzą wyłącznie z System Wymiany Linków. Przez ten czas do strony głównej dostarczyłem kilkaset linków. Do każdej z trzydziestu podstron linkuję z około pięciu stron.

Czegoś tu nie rozumiem:)

Jakie sa to systemy wymiany linków ?? Rotacyjne stałe??

I nie chce mi się wierzyć że przez rok nie ma żadnych zmian w pozycjach.

Jakie sa to systemy wymiany linków ?? Rotacyjne stałe??

Wyłącznie stałe.

I nie chce mi się wierzyć że przez rok nie ma żadnych zmian w pozycjach.

To znaczy, w kwietniu tego roku strona pojawiła się w top 1000 pod niektóre pozycjonowane frazy, ale potem znikła. Teraz mam 3-6 wejść z Google dziennie, ale był okres, że przez góra miesiąc miałem ich 30-50. Zdaje się, że dostarczałem wtedy trochę dodatkowego ruchu z innej strony i może to lekko pomogło. Pewności nie mam.

Źle się wyraziłem pisząc, że SWL nie przyniósł żadnego efektu. Chodziło mi o to, że był on mizerny i krótkotrwały. ;)

Głównie chciałbym się dowiedzieć, czy strona waszym zdaniem do czegoś się jeszcze nadaje? Jeśli dostarczę teraz trochę linków z wartościowych stron, to czy powinna zagościć w top 1000 na dłużej?

EERIE

Może filtr skoro przejechałeś nową domenę SWL'em i dlatego jesteś tak daleko?

Tak właśnie myślę, że strona mogła wpaść w filtry za SWL. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy warto próbować naprawić obecny stan rzeczy wartościowymi linkami? Bądź lepiej spisać stronę na straty i zacząć od nowa z nową domeną?

Ludzie radzą, żeby najpierw linkować z wartościowych stron, a dopiero potem z SWL. Próbował ktoś odwrócić kolejność? Zastanawiam się, czy to zadziała...

EERIE

Od ponad roku stopniowo dostarczam linki do mojej strony. Linki pochodzą wyłącznie z System Wymiany Linków. Przez ten czas do strony głównej dostarczyłem kilkaset linków.

Czy wy myślicie, że zdobycie przez rok 100 linków do strony głównej z SWLi przyniesie jakieś zauważalne skutki? Hehehehhehehe.... To było dobre. Przecież z tych 100 linków z jakichś śmieci zaindeksowały się pewnie ze 3 sztuki ;) Linki do podstron w takich samych proporcjach na 100% też nic nie dały. Mam nadzieję, że nie zabrałeś się dodatkowo za pozycjonowanie sklepu z bielizną :).

Tak już spokojniej, to poczytaj sobie dobrze dział dla początkujących i wróć za 6 miesięcy, żeby zadać pytanie.

Czy wy myślicie, że zdobycie przez rok 100 linków do strony głównej z SWLi przyniesie jakieś zauważalne skutki? Hehehehhehehe.... To było dobre. Przecież z tych 100 linków z jakichś śmieci zaindeksowały się pewnie ze 3 sztuki ;)

To znaczy, dostarczyłem linki z kilkuset stron, ale podałem sto, bo wziąłem poprawkę na brak indeksacji części w Google. Te sto stron trzeba jeszcze pomnożyć przez ilość podstron. Yahoo pokazuje mi, że mam ich 1280. Kilka miesięcy temu było ponad 2000, ale coś ubyło.

EERIE

Nie będę tutaj krytykował SWLi bo do wielu rzeczy są bardzo przydatne. Pamiętaj jednak o tym, że linki z SWLi to linki w większości bardzo niskiej jakości. Nieraz jeden link z dobrego katalogu jest lepszy od tysięcy linków z SWLi. Już Wiesz dlaczego nie widać Twojej strony w wynikach? SWL to system, który można stosować do wspomagania pozycjonowania. 1200 zaindeksowanych linków z SWLi można przebić jednym mocnym linkiem.

Ludzie radzą, żeby najpierw linkować z wartościowych stron, a dopiero potem z SWL. Próbował ktoś odwrócić kolejność? Zastanawiam się, czy to zadziała...

masz tu przepis który na 100% działa https://www.seoparty.net/news/artykuly/wste...jonowania_stron

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności