Skocz do zawartości

O płatnych katalogach

kotfryc

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będę wspominał o tym, że większość moderowanych katalogów z jakimi ostatnio się spotkałem nie wysyła żadnego potwierdzenia...

Ale dziś dostałem takie gó... na skrzynkę:

od ???

do xxxxxxx

data 15 października 2009 14:16

temat WAŻNA Informacja.

ukryj szczegóły 14:16 (1 godz. temu)

*This message was transferred with a trial version of CommuniGate Pro*

UWAGA! Ze względu na modernizacje działania informujemy iż strony dodane do naszego katalogu przed 1 Lipca 2009 wymagają opłacenia utrzymania ich w Katalogu SEO (PageRank 3).

Opłata ta wynosi 2,44PLN z VAT i musi być zrealizowana za pośrednictwem SMS.

Aby opłacić dożywotni abonament proszę wysłać smsa o treści AP.KATWPIS pod numer 72068 (2,44PLN z VAT)*

A następnie odpowiedzieć na tego maila z potwierdzeniem dokonania płatności.

Wpisy dodane przed 07.2009, które nie zostaną opłacone będą usunięte z Katalogu SEO.

Pozdrawiamy !

*Serwis sms działa dzięki Dotpay.

Rozumiem, że twórca tego katalogu uważa, że tylko on ma "Katalogu SEO" i tylko jego katalog posiada PR3.

I mały apel, nie wszyscy mieszkają w PL żeby sobie SMS-y słać ;) stwórzcie od czasu do czasu coś z innym kanałem płatności.

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

Z reguły płaci się za umieszczenie wpisu w katalogu, a nie jego podtrzymanie/przedłużenie... Ja bym się na Twoim miejscu nie godził na coś takiego i olał ten katalog - za tydzień możesz dostać ponownie coś w tym stylu, z tekstem, iż znowu była jakaś modernizacja... I tak w kółko...

Spółki | Prawo | Sąd

Nie musisz płacić za stary wpis. Zawsze możesz poczekać aż ci wpis usunie i dodać na nowo opłacając go smsem.

Płatności są oki bo niwelują spam w katalogach w więĸszości.

Co do płatności z za granicy to nie wiem czy ci sie to opłaci przelewem czy właścicielowi przez paypal jak ma płatność 2,44 a wypłata kosztuje chyba 5zł z tego systemu ;) Zawsze tez możesz poprosić znajomego aby ci opłacał a ty mu wyślesz kasę za takie katalogi na przykład przez western union ;)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Edyta: w pierwszym poście chodziło mi również o to, że nawet jakbym chciał zapłacić to nie wiem komu, bo właściciel katalogu nie zostawił ŻADNEGO namiaru na siebie.

albo napisac do adminiostratora, ze nie masz mozliwosci wyslania smsa

mozliwosci jest wiele :)

Zajrzyj na listę katalogów Mara i policz z iloma właścicielami katalogów musiałbym się dogadywać.

To nie płatna reklama w Onecie żebym musiał do każdego pisać, ino katalog. Ludzie litości :)

Co do płatności z za granicy to nie wiem czy ci sie to opłaci przelewem czy właścicielowi przez paypal jak ma płatność 2,44 a wypłata kosztuje chyba 5zł z tego systemu ;) Zawsze tez możesz poprosić znajomego aby ci opłacał a ty mu wyślesz kasę za takie katalogi na przykład przez western union :P

Wysyłam koledze pieniądze poprzez Moneybookers i robi mi przelewy. Ale nie mogę od niego wymagać, żeby siedział i słał 30 SMS-ków dziennie. ;)

czy właścicielowi przez paypal jak ma płatność 2,44 a wypłata kosztuje chyba 5zł z tego systemu

Pewnie że mu się nie opłaci, ale jak mu 100 osób tak zapłaci to już ma na koncie 244 zł, nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie sobie każdorazowo wypłaty robił LOL

U Zgreda w katalogach płacę poprzez Moneybookers, PayPal, albo przelewem. Najwidoczniej można... jak się chce.

Ale my w PL po prostu uwielbiamy SMS-ki :king::crazy:

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

U Zgreda w katalogach płacę poprzez Moneybookers, PayPal, albo przelewem. Najwidoczniej można... jak się chce.

Można ale z własnego doświadczenia wiem że księgowa krzywo na to patrzy więc większość osób sobie odpuszcza bo pod względem skarbowym SMSy są dużo prostsze do rozliczenia zwłaszcza dla osób bez DG ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

khm khm ... własnie aktywowałem PAYPAL ;)

jednakże uważam że żądanie opłaty za przeszle wpisu to naruszenie praw konsumenta - jeśli cos było gratis MUSI pozostać gratis ! Prawo nie obowiazuje wstecz !

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred masz rację że prawo wstecz nie działa ale też nie nakazuje trzymać dożywotnio takich darmowych wpisów. Nie siedzimy w tej branży miesiąc i każdy z nas wie, że te opłaty to dzięĸi spamerom aby ograniczyć ich zapędy, a i na utrzymanie domeny i serwera coś tam będzie. Jak ktoś chciałby na nich zarabiac to za te 2,44 zdechłby z głodu bo aż tylu dodających to nie ma aby na utrzymanie z tego zarobić.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zgred masz rację że prawo wstecz nie działa ale też nie nakazuje trzymać dożywotnio takich darmowych wpisów. Nie siedzimy w tej branży miesiąc i każdy z nas wie, że te opłaty to dzięĸi spamerom aby ograniczyć ich zapędy, a i na utrzymanie domeny i serwera coś tam będzie. Jak ktoś chciałby na nich zarabiac to za te 2,44 zdechłby z głodu bo aż tylu dodających to nie ma aby na utrzymanie z tego zarobić.

skoro można moderować kilka lat gratis to można również nie wprowadzac opłat wstecznych. Pomysl z usunięciem wpisu i ponownym go dodaniem płacąć jest dobry ale ... szkoda zaindeksowanego wpisu ktory ma np kilka miesiecy/lat i ktory ma już jakąś wartość.

BTW: no prosze ... aktywacja PayPala daje rezultaty ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności