Skocz do zawartości

Umieszczanie linków zwrotnych z katalogów

lcuasso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakiś czas temu kilku użytkowników PiO doradziło mi dodawanie strony do katalogów. Prawie każdy katalog z wyższym PR żąda linku zwrotnego. Wszędzie trąbią, że linki wychodzące osłabiają pozycję strony. Przez to sam nie wiem co mam robić :P

Zastanawiam się czy w ogóle to ma jakiś sens... Przecież niby PR nie ma nic wspólnego z pozycją w G, a w dodatku te migające buttoniki odstraszają swoim wyglądem.

Proszę o jakąś poradę ;)

Jest sens umieszczania linka zwrotnego TYLKO DO B. DOBRYCH KATALOGÓW które tego wymagają. Nie umieszczaj linków na stronie którą pozycjonujesz tylko np. na zapleczu lub stwórz dział "Linki" i tam sobie wrzucaj.

Po drugie PR nie jest najważniejszym czynnikiem - ściągnij sobie SeoQuake i tam patrz głównie na ilość stron zaindeksowanych oraz ilość BL.

EDIT.

Jeszcze jedno - nawet jak dodajesz stronę do katalogów z PR to i tak podstrona na którą lądujesz nie ma żadnego PR

spro.jpg

Prawie robi dużą różnicę smile.gif

Nie brałem pod uwagę katalogu onet :P

Jeszcze jedno - nawet jak dodajesz stronę do katalogów z PR to i tak podstrona na którą lądujesz nie ma żadnego PR

2 dni temu dodałem stronę do dwóch katalogów i mam linka na PR2 i PR3 ;)

Czy dawać link zwrotny do tych katalogów?

P.S.

Zawsze patrzało się na PR. Teraz trudniej mi ogarnąć Google ale kto ich tam ogarnia...

youngdee, napisałeś żebym dodawał linki do jednego działu. Mam pytanko. Mam na oku sporo katalogów z PR 2+, które wymagają linka zwrotnego z dodanej strony. Czy opłaci mi się katalogować podstronę "linki"? Czy w tedy mógłbym ją zaśmiecać bez obawy o spadek w rankingu strony głównej?

Nie patrz tylko na PR! Patrz głównie na to jaki katalog ma site do tego ilość BL. Podstrony przejedź SWL'em a główną dodawaj. Chyba, że masz masę czasu, chęci i katalogi które przyjmują podstrony to tak. Jeżeli chodzi o stronę którą pozycjonujesz to najlepiej, żebyś tam nie miał żadnych linków prowadzących do PP, katalogów itp. Najlepiej takie linki dawaj na jakąś mniej wartościową stronę.

spro.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności