Skocz do zawartości

Inwestowanie, zarabianie na stronach

Pytający25

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm.

Odnośnie mojej osoby, to nie jest do końca tak, że nie znam rynku. Piszę artykuły na portale branżowe (komputerowe przede wszystkim) i na sprzęcie komputerowym się znam.

Wiem, ze na portalach tego typu da się zarobić, ale myślałem coś właśnie o zapleczu tego typu.

Napisałem, że mam godzinę dziennie, bo to prawda, ale mam też pieniądze. A wydaje mi się, ze te 5k zł to moze mi na kilkanaście serwisów starczyć (wordpress + unikalny szablon + jedne większy hosting na 5 domen).

Tylko właśnie mój problem jest taki, że na seo nie znam się zbyt dobrze, to raz, a dwa moja niewiedza powoduje to, że tak na prawdę nie mam pojęcia, w jakiej dokładnie kategorii mogę się przebić, w co zainwestować i na czym zarobić ;) czy np strona o kartach graficznych, czy coś, sam nie wiem...

A takie pytanie teoretyczne:

załóżmy, że unikalny kontent mam i moja strona ma 5000 podstron. podpinam eweblink - ile mniej więcej miesięcznie moge z tego mieć? Oczywiśnie pewnie z banem się musze liczyc jak swl stosuje, tak?

załóżmy, że unikalny kontent mam i moja strona ma 5000 podstron. podpinam eweblink - ile mniej więcej miesięcznie moge z tego mieć? Oczywiśnie pewnie z banem się musze liczyc jak swl stosuje, tak?

z 20-50zł ;)

Ale nie o to chodzi - bo chyba większość w tym ja trochę inaczej Cię rozumiemy - zaplecze w rozumieniu pozycjonera -to w mniejszym lub większym stopniu spam. A Tobie chodzi bardziej o stworzenie portalu na którym będziesz zarabiać.

Osobiście - mogę Ci polecić: https://zarabianie-na-blogu.pl/

Tu dość jasno i co pewnie Ciebie ucieszy z kwotami jeden z użytkowników tego forum pisze jak zarabia się na portalach (w tym dokładnie przypadku na blogu). Tu szkoda, że Lis się nie wypowie w tym temacie - bo on w tej kwestii by miał więcej merytorycznej wypowiedzi niż ja czy inni poprzednicy.

No ale do czego zmierzam w tym wpisie:

https://zarabianie-na-blogu.pl/zarobki-na-blogu-22/

Przedstawia ile zarobił na blogu we wrześniu 1 644 PLN - i dużo i miało, pewnie Ciebie by tyle zadowoliło - ale mogę powiedzieć, że tam jest osoba która pomijając już samą treść blogów - bardzo dobrze obraca się w programach partnerskich, różnego rodzaju reklach kontekstowych itp. Jego wielomiesięczna praca nad tą kwotą - jest w ciągu pierwszego roku (prawie) nieosiągalna przez Ciebie. Chociaż... mając dobry pomysł, sporo szczęścia (np. trafiając na jakiegoś fajnego sponsora który np. by Ci sypnął 1000zł/mc) masz szanse... no ale to są takie trochę złudne marzenia i nie ma się czarować - że myśląc nad inwestycją raczej nie powinieneś brać ich pod uwagę.

Jaką kategorię mogę Ci polecić - w której na pewno zarobisz? Finanse - kredyty, ubezpieczenia itd. na pewno jest tak sporo kasy do wyciągnięcia - jednak tu przeszkodą jest wybicie się - niedość, że musisz coś mega super zrobić to musisz to wypromować a z tym jest niesamowicie ciężko - więc sam masz minimalne szanse wypozycjonować czy tam rozreklamować - a na profesjonalną reklame (pozycjonowanie) niestety w tej branży Cię nie stać.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Na wielu podobnych forach pojawia się temat typu: "mam pieniądze - w co je zainwestować". Jedyna słuszna odpowiedź to: "to na czym się znasz". Tworzenie zaplecza pod punkty sobie odpuść, bo nie znasz rynku. Nie wiesz jakie punkty się sprzedają, nie będziesz umiał utrzymać odpowiedniego zaplecza.

Znasz się na sprzęcie? To zrób dobrego bloga na ten temat + może jakiś katalog. Będzie Cię to kosztowało góra 1k, resztę wrzuć na lokatę. Gdyby robienie zaplecza pod punty było takie łatwe i takie tanie, to większość userów z tego forum by się tym zajmowała.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Hazardzisci :D

--

Ziom, w tej branzy TYLKO i wyłącznie na punktach mozesz zamienic swoje 5000zł w kilku krotność w ciągu 3-4 miesiecy. Aby to zrobic powinienes sie znac i duzo czasu temu poswiecac. Oraz miec niezłe zdolności aby tak szybko Ci sie zwróciło.

Pewnie sa agenci ktorzy juz sobie wszystko zgrali (włacznie z ekipa) i teraz tylko pobierznie kontroluja swoj seo biznes poswiecając jemu godzine dziennie. A reszte swego czasu wkładaja w cos innego, nie związane z SEO, ale zapewne te osoby maja juz podstawowa wiedze na temat seo - bez tego zbyt łatwo mogli by sie wykoleić.

No, są jeszcze gwiazdy, mega utalentowani przedsiębiorcy Ci to moga - tak jak ty teraz - w ciemno wchodzic na nowy rynek kupowac, zarządzac itd i im sie udaje.

Duzo mozna by na ten temat dumać.

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności