Skocz do zawartości

Wypłata środków po przejściu z $ na euro

Slawek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś już miał doświadczenie z płatnościami po przejściu na euro?

U mnie to wygląda tak:

We wrześniu przekroczyłem próg płatności, więc powinienem dostać płatność przelewem pod koniec października,

Jednak na początku października zaakceptowałem przejście z $ na euro

13 października moje dochody zostały przeliczone z $ na euro

A teraz po zalogowaniu w terminarzu płatności widzę następującą sytuację.

- W raportach dolarowych konto jest rozliczone 13 paź z informacją "Zarobki (paź, Przekazanie środków)" saldo na koniec jest 0

- W raportach euro z datą 13 paź widnieje informacja "Zarobki (paź, Przekazanie środków)" saldo uzupełnione kwotą po przeliczeniu na euro.

I wszystko byłoby w porządku tylko że raport euro ma podsumowanie zatytuowane "Saldo na koniec: październik", a po kliknięciu na "?" widnieje informacja "wysłanie płatności powinno zostać zaplanowane na następny miesiąc."

Czy to oznacza że moje dochody z września otrzymam dopiero pod koniec LISTOPADA razem z zarobkami październikowymi?

I miesiąc będę bez kasy?

to prawda zarobki są na tym samym poziomie,

jednak jeżeli dostanę kaskę dopiero na koniec listopada to łagodnie mówiąc "googlowcy dali ciała"

Dostaniesz na czas. Też miałem miesiąc temu po przekazaniu środków, że saldo na koniec września, mimo, że miesiąc się nie skończył.

adsense.jpg

Ja mam wrażenie że google przeliczając mi zarobki wrześniowe z $ na euro zamknęło konto dolarowe bo tam mam saldo 0, a otworzyli mi konto w euro. Tylko że potraktowali datę przeliczenia jako datę przychodów i zgodnie ze swoim harmonogramem wypłaty dokonają w listopadzie.

Mam nadzieję że się mylę, a rację mają natrium i mela.

A tak swoją drogą to taki sam wątek założyłem na forum pomocy Google ale niestety żaden pracownik googla się tam nie wypowiedział

Cała prawda wyjdzie na jaw za 2 tygodnie :pytajnik:

Też się martwiłem, kiedy zmieniłem waluty, bo info od google i co napisane w panelu - raczej irytujące niż pomagające....

Ale kasy otrzymałem "normalne" tzn bez przerwy - i przelewy EUR było ostatnie 2-3 dni robocze wcześniej na koncie niż przelewy USD, więc za około 10 dni będziesz bogaty :pytajnik:

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności