Skocz do zawartości

Co postawić na ciekawej domenie?

Stanzil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Swego czasu bawiłem się w handel domenami- bez większych sukcesów :D. Jednak z tego okresu została mi jedna, bardzo ciekawa domenka o tematyce muzycznej. Żal mi jej pozbywać dla paru groszy... Dlatego pomyślałem, że może warto pomyśleć nad wykorzystaniem mocy, jaka się w niej kryje i postawić na niej jakąś zarabiającą stronkę.

Tak wygląda sama idea, niestety w praktyka wygląda gorzej. Nie znam tego rynku, nie wiem jak mógłbym ją wykorzystać do celów zarobkowych, oraz nie znam PHP czy MySQL... Jedyne co posiadam, to chęć do pracy i kreatywność.

I tutaj pytanie- od czego zacząć? Jak polecalibyście mi zagospodarować taką stronę i co powinienem "ogarnąć" na samym początku- czy jakiś CMS pokroju JOOMLI wystarczy na start, czy też lepiej zacząć od wspomnianych PHP i MySQL?

I żeby nie doszło do nieporozumień. Nie liczę na łatwe pieniądze... szczerze, to nie liczę na żadne pieniądze! Chcę w to pobawić, bo lubię się uczyć i chcę zdobyć nowe doświadczenie, które może kiedyś mi się przydać. Zresztą jakoś wolny czas trzeba zająć :)

To co, pomożecie towarzysze?

Ciężko tworzyć coś, nie wiedząc co ma z tego wyjść. Ja swoją pierwszą stronkę też tworzyłem bez znajomości PHP i SQL, ale miałem wizję, tzn. pomysł na serwis którego jeszcze nie było, a który bardzo chciałem zrobić, również niby nie dla kasy, choć liczyłem że tworząc przy okazji coś na tym zarobię. Jak już wiedziałem jak to ma wyglądać - szukałem odpowiedniego CMSa, który będzie najbardziej zliżony moim potrzebom (lub będzie posiadał odpowiednie pluginy). Jak już znalazłem to czego mi było trzeba, to zacząłem modyfikować, tu bardzo przydaje się angielski, bo większość przydatnych porad itp. jest po angielsku. Sam tłumaczyłem skrypt i dodatki (nie było wtedy polskiego tłumaczenia), stworzyłem jakieś tam logo :D no i dostosowałem go odpowiednio. Ogólnie spędziłem nad tym kupę czasu ale poznałem tego CMSa naprawdę dobrze.

Strona w końcu powstała i powiedzmy że odniosła jakiś tam sukces, bo odwiedza ją ok. 1,5 tyś osób dziennie, niestety zarobków praktycznie nie ma, bo to również jest strona muzyczna, a muzyka u nas to tzw. śmieciowy ruch i na poważnych reklamodawców nie masz co liczyć (m.in. dlatego że muzyki się u nas na razie raczej nie kupuje, tylko ściąga), chyba że dasz agresywne reklamy ale tym jedynie zrazisz użytkowników (sam takich reklam nie toleruję).

Jeia?

dnak z tego okresu została mi jedna, bardzo ciekawa domenka o tematyce muzycznej. Żal mi jej pozbywać dla paru groszy...

Jesli jest naprawde ciekawa, i nie wiesz co robic z nia - moze lepiej sprzedawac?

Muzyka moze dac duzo ruch - ale trudno nad tym zarabiac, wiec raczej tematyce dla profesjonalistow...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności