Skocz do zawartości

Linkowanie podstron - czy ważne?

Dzidek794

Rekomendowane odpowiedzi

tak, masz sklep np dla przykłądu opony, wchodzisz do działu opony dębica to w tym wypadku

linkujesz anchorem "opony dębica" dział oczywiście opony dębica a nie stronę główną.

Obowiązkowo również dynamiczny title i keyword by się przydał, taki system to połowa sukcesu

Zarządzanie Projektami innowacyjne rozwiązania dla przedsiębiorstw

Solidna firma z mocno odjazdowymi samochodami Wypożyczalnia aut Warszawa

Ok, nie zrozumiałem co masz na myśli, bo wcześniej podawałeś ceneo a teraz piszesz o producencie altan, skrajności pod wzgl . wielkości.

Natomiast niewielkie strony firmowe świadczące po kilkanaście rodzajów usług czy sprzedające jakieś produkty w podobnej ilości promowałbym w ten sposób, linkując odpowiednio przygotowane podstrony na odpowiednie frazy, z tym że to już wykracza poza temat tego wątku. Wizytówki z podstroną z mapą dojazdu i ofertą która w połowie znajduje się na głównej oczywiście nie, tak jak mówisz.

Ja też się wyraziłem niejasno, więc stąd mogłeś nie zrozumieć jakie stronki mam na myśli. Jeśli taka wiedza się komuś przyda to jeśli mamy np. 6 fraz pozycjonowanych i tylko 4 z nich zmieszczą się w title na stronie głównej to w moim odczuciu i tak lepiej pozycjonować tylko stronę główną, bo jest ona znacznie silniejsza niż jakakolwiek podstrona, nawet rewelacyjnie zoptymalizowana.

(@piotrostr mógłbyś mi podesłać link do tego systemu na PM??)

Wystarczy spojrzeć na sygnaturę Piotrostr;)

zazwyczaj pozycjonując stronę www chcemy aby wyskakiwała wysoko na więcej niż jedno słowo kluczowe. bardzo często zdarza się ze sklepy internetowe (dla nich pozycjonowanie to klucz do sukcesu) pozycjonują swoją główną stronę na więcej niż jedno słowo moim zdaniem cięzko jest właśnie tak wypozycjonować stąd najbardziej skuteczną metodą jest pozycjonowanie poprzez linkowanie do podstron. tyle mam do powiedzenia na ten temat ;)

buty robocze, maski przeciwgazowe i wszystko jasne :)

zazwyczaj pozycjonując stronę www chcemy aby wyskakiwała wysoko na więcej niż jedno słowo kluczowe. bardzo często zdarza się ze sklepy internetowe (dla nich pozycjonowanie to klucz do sukcesu) pozycjonują swoją główną stronę na więcej niż jedno słowo moim zdaniem cięzko jest właśnie tak wypozycjonować stąd najbardziej skuteczną metodą jest pozycjonowanie poprzez linkowanie do podstron. tyle mam do powiedzenia na ten temat smile.gif

Tak jak napisałem, wszystko zależy od ilości fraz. Do 6, taką wartość ja przyjmuję, znacznie lepiej jest tylko stronę główną. Powyżej już można myśleć o podstronach. Twój przypadek to idealnie pokazuje. Pozycjonujesz stronę na "buty robocze". Nie pozycjonujesz strony głównej tylko podstronę, a tak jak już powiedziałem podstrona jest znacznie gorzej oceniana. Ja mam klienta którego pozycjonuje na "obuwie robocze" na stronę główną, a na buty robocze i tak jest wyżej od Ciebie i wyżej będzie. Dobicie do poziomu X z podstroną kosztuje 4000 jednostek a dobicie do poziomy X z domeną kosztuje 1000 jednostek. Dodatkowo pozycjonując domenę staje się ona całościowo bardzo silna i wyskakuje na frazy niezwiązane z frazą pozycjonowaną częściej niż podstrona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności