Skocz do zawartości

Title w linkach nawigacyjnych

lukasamd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w moim serwisie mam w nawigacji dużooo linków do artykułów na stronie.

Niestety z przyczyn oczywistych, anchory do innych linków sie powtarzają np. Recenzja, Solucja, Informacje

Czy jest sens dawać na nie title? Jeżeli to zrobię, w tytułach będą bardzo często główne słowa kluczowe np.

<a href="adres_artykulu" title="Recenzja NAZWA_GRY">Recenzja</a>
<a href="adres_artykulu" title="Recenzja NAZWA_GRY 2">Recenzja</a>

W drugim wypadku chodzi po prostu o recenzję drugiej części tej samej gry, zaś jej nazwa to moje najważniejsze frazy.

Witam,

w moim serwisie mam w nawigacji dużooo linków do artykułów na stronie.

Niestety z przyczyn oczywistych, anchory do innych linków sie powtarzają np. Recenzja, Solucja, Informacje

Czy jest sens dawać na nie title? Jeżeli to zrobię, w tytułach będą bardzo często główne słowa kluczowe np.

<a href="adres_artykulu" title="Recenzja NAZWA_GRY 2">Recenzja</a>

W drugim wypadku chodzi po prostu o recenzję drugiej części tej samej gry, zaś jej nazwa to moje najważniejsze frazy.

Title dawaj zawsze. Lepiej jeśli będzie to wyglądało tak:

<a href="adres_artykulu" title="Recenzja NAZWA_GRY">Recenzja Nazwa Gry</a>
<a href="adres_artykulu" title="Recenzja NAZWA_GRY 2">Recenzja Nazwa Gry 2</a>

i będzie cacy.

A tak z ciekawości, mam stronę z recenzjami gier... Może jakaś współpraca? Jeśli jesteś zainteresowany to proszę na PW z adresem stronki, odeślę ci także moją...

• 4 tygodnie później...

Odkopuję temat, bo problem powrócił, do tego pojawiły się kolejne wątpliwości.

Mam w nawigacji masę linków z takim samym tekstem, które prowadzą do innych artykułów.

Nie mogę zmienić tekstów, czy warto dodać w takim wypadku title?

Jeżeli już dodam, to pojawia się ta kolejna wątpliwość - w wielu z nich wypadałoby mi wrzucić główne frazy na serwis.... obawiam się, że przez coś takiego ich częstość występowania na stronie może osiągnąć znacznie zbyt wysoki poziom... co robić w takiej sytuacji?

Nie popadaj w paranoje, najważniejsze żeby, ze strony można było wygodnie korzystać.

zbyt wysoki poziom? tzn ile razy?

title warto stosować prawie zawsze( w tym momencie nie przychodzi mi do głowy sytuacja, w której nie warto)

a może słowo recenzja uda się zastąpić jakimś odpowiednikiem graficznym?

wtedy mógłbyś skorzystać z "alt"

Pozdrawiam.

a może słowo recenzja uda się zastąpić jakimś odpowiednikiem graficznym?

wtedy mógłbyś skorzystać z "alt"

...co da identyczny efekt jak anchor "Recenzja" z title, więc nie ma sensu tak kombinować.

@lukasamd dodawania title, jeżeli różni się treścią od anchora to bardzo dobry pomysł. Powinieneś to stosować.

Mam w nawigacji masę linków z takim samym tekstem, które prowadzą do innych artykułów.

Nie mogę zmienić tekstów, czy warto dodać w takim wypadku title?

Jak najbardziej warto.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Chyba nie sprecyzowałem problemu. Polega on na tym, że w 90% wypadków nazwa gry zawiera moje 2 kluczowe frazy np:

- jagged alliance

- jagged alliance 2

- jagged alliance 2 wildfire

- jagged alliance urban chaos

Itp. Itd.

Linków mam w nawigacji ponad 100, więc jak dodam do każdego takie title, to gęstość będzie coś około ponad 25%, może nawet 30%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności