Skocz do zawartości

Wolniejsze reagowanie Google na linki

michalk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
czy mozesz zdradzic jaki jest twoj sposób że w tydzień ci wchodziło do TOP10 ?

Bardzo łatwa fraza i kilka silnych linków na dobrych wartościowych stronach. Teraz już tak pięknie nie jest. Strony u mnie wchodzą dłużej i dłużej się reindeksują.

Widocznie nie mogą sobie pozwolić, aby raz internauta znalazł to czego szuka a następnego dnia już nie :)

Uwaga jakby nietrafiona bo często internauta znajduje to czego szuka na 4 albo na 8 pozycji. W obrębie +/- 1-2 pozycji nie może być drastycznie różnych wyników wyszukiwania. Choć wyjątki też się mogą zdarzyć, jak od każdej reguły.

A ja mam wrażenie (tylko wrażenie), że bardzo mocno są cięte (obnizana wartość) linki z systemów, "stopek" (dużo linków obok siebie), itp. Dlatego bardzo długo trwa zmiana pozycji (bo pewnie filtry Googlarza łapią tylko co n-tą frazę). Ale to prywatna opinia, oparta na ledwie 2 stronach. Ogólnie chyba szybkie przyrosty linków są traktowne jako coś nienormalnego i (być może) po prostu ignorowane.

czy tylko można zaobserwować dziwne poczynania na google, na yahoo jest to samo na innych wyszukiwarkach mam też przedziwne wyniki tracę linki w tysiącach. I to nie dotyczy jednej domeny. Nowa strona pozycjonowana na 10 fraz 4 z nich pojawiły się w czwartym tygodniu są w top - 30.

Nie co specjalnie się przejmować ale należy zapomnieć, że zabawa w pozycjonowanie będzie coraz łatwiejsza, na pewno będzie odwrotnie coraz więcej stron coraz więcej ludzi tym się zajmujących.

A ja mam wrażenie (tylko wrażenie), że bardzo mocno są cięte (obnizana wartość) linki z systemów, "stopek" (dużo linków obok siebie), itp. Dlatego bardzo długo trwa zmiana pozycji (bo pewnie filtry Googlarza łapią tylko co n-tą frazę).

Podzielam ten pogląd nikną wpisy : www.xxxxx.pl/ xxxxx/xxxxx/xxxxxx/xxxxxx/xxxxx/xxxxx/

Czy to aby nie zmierzch stronek robionych tylko i wyłącznie na zdobywanie punktów w systemach????

Dokładnie to samo u mnie - strony później reagują na linki, ale reagują. Co ciekawe przynajmniej w moich kilku przypadkach można było zobaczyć kilka dni wcześniej co się zdanie w google.pl jak się odpaliło caffeine. Dzisiaj za to niespodzianka - w caffeine bez zmian, a w google.pl ruszyło...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

jedno jeszcze spostrzeżenie jakim mogę się podzielić, używam SWL do utrzymywania pozycji 4 dni temu po tych spadkach w ilości linków prowadzących do strony spadłem w google na końcówkę top-20, włos już rzadki ale mi się zjeżył na głowie, skojarzenie to wycinanie linków z długaśnym adresem (wiemy skąd takie mamy) wczoraj po napisaniu poprzedniego postu skasowałem w SWL na zero i przeżyłem o 9 rano szok - strona skoczyła na 10 pozycję. ;)

Edit: literówka

.... wczoraj po napisaniu poprzedniego postu skasowałem w SWL na zero i przeżyłem o 9 rano szok - strona skoczyła na 10 pozycję. :unknw:

e no nie przesadzajmy nawet wujek Guglarz nie zdołałby zobaczyć tych zmina w tak krótkim czasie. Niemniej tez zauważyłem że zdjęcie SWL'i po 1 no 2 tygodniach dało kopa w górę (strona ma sporo linków nie z SWL'i).

Raczej Twój skok ma związek z zaskakujacym PR update (minimalny ale był i mam wrażenie że w nocy). Już myślałem że PR zniknie na dobre.

Czy to aby nie zmierzch stronek robionych tylko i wyłącznie na zdobywanie punktów w systemach????

Mam szczerą nadzieję. Mam tych śmietników po uszy.

Wszystko możliwe, że w moim przypadku gwałtowne zmiany miały związek z nocnym update page rank.

xann - zazdroszczę Ci tej prędkości, to chyba będzie nowy rekord

Ja opisuję tylko to co mnie spotkało możesz wierzyć lub nie, przecież to nie Twoja strona miała takie skoki w pozycjach w tak krótkim czasie ... zakładam, że jest to zbieg okoliczności wycięcie z SWLi i update.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności