Skocz do zawartości

Google autoamtycznie poprawia?

aniec2

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś sobie testowałem frazy przesyłki kurierskie i przesyłki kurierskie. W obu wypadkach wyniki są takie same ponieważ google automatycznie poprawia słowo "przesylki". Wydaje mi się, że to nowość (ale pewnie się mylę).

Czy warto teraz robić celowe błędy?

przesyłki kurierskie i

przesyłki kurierskie

hmmm PiO też je poprawia xD... tak offtopic bo nie wiem dokładnie o jaki błąd ci chodzi ;)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Literówki dla googla są to słowa powiązane znaczeniowo, więc pozycjonując jeden z nich poprawiasz też pozycję drugiego. Czasami to wystarcza, czasami nie i wtedy trzeba dodatkowo podlinkować stronę na frazę z literówką.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

aniec2, :soczek: trudno się domyślić bo myślałem, że np. chodzi o pomylenie literki z inną, że google aż tak poprawia, a nie o brak znaków PL.

u mnie tylko pierwsza strona jest identyczna, 11-20 już widać różnicę ;)

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Czasami poprawia, czasami nie:

język angielski

język sngielski

Jak zauważyłem, im bardziej popularna literówka tym większa szansa na takie wyniki. Przy mniej popularnych hasłach jest np. 2 wyniki dla "poprawionego" hasła (czy chodziło Ci o ...) i reszta dla wpisanego, np kurs sngielskiego.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności