Skocz do zawartości

konto aktywne, ale zablokowali mi stronę, co robić?

eneduerabe

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie,

sprawa wygląda tak:

mam sobie konto w adsense i kilka serwisów. wszystko działało ok, kaska sobie wpływała, więc jak kasa leci, to super, nie ma co psuć. któregoś pięknego dnia oglądam raporty adsense i widzę, że dla jednej z domen nie ma w ogóle odsłon, co było wręcz niemożliwe. oglądam stronkę - brak reklam, zajrzałem do mejla - no tak był komunikat z googli, tylko nie odczytałem go na czas, nie wprowadziłem zmian i blokada reklam dla strony. okazało się, że ktoś dodał jakieś 'trefne' linki, do których G. się przyczepiło, nikt z moderatorów tego nie wychwycił, no i mi zbanowali stronkę ;)

pozostałe stonki funkcjonują ok, reklamy się dla nich wyświetlają + nalicza kasa, więc problem jest tylko z tą jedną. oczywiście kontrowersyjna treść została usunięta już jakiś czas temu, ale mimo to reklamy nie wróciły. szkoda by mi było tej stronki, bo miała sporo odsłon i przynosiła niemało pieniążków. poradzcie, da się coś zrobić z baanem serwisu w adsense? może ktoś z Was przerabiał coś takiego i wie co zrobić w takiej sytuacji? liczę na każdą dobrą radę.

pozdrawiam serdecznie

Chodziło mi o umiarkowany entuzjazm w sprawie tych wyższych zarobków z Adkontekstu -- na moich stronach Adkontekst zarabia mi mniej, niż AdSense.

Ale jeszcze to przetestuję, bo ostatnio sprawdzałem to chyba rok temu...

Chodziło mi o umiarkowany entuzjazm w sprawie tych wyższych zarobków z Adkontekstu -- na moich stronach Adkontekst zarabia mi mniej, niż AdSense.

dużo się zmieniło od ost roku ...

na pewno kliki są droższe ale czy wiecej bedzie zarabiac to przeciez nie od ceny klikow tylko zalezy ale dopasowania reklam, a z tym juz w adkontekst poki co dalej kiepsko

a co to za treści miałeś, czy też linki - jeżeli można zapytać tak z ciekawości

https://zarabianie-na-blogu.pl/adsense-kontra-adkontekst/

Z tego, co widzę, testowałem Adkontekst na DrewnoZamiastBenzyny.pl.

Jak już nie masz wyboru, wstaw tam Adkontekst albo Onet Kontekst. :D A wyżalaj się później. ;)

a co lepsze z powyższych?

A moze by tak sprobowac przekierowania 301 na nowa domene? Bo o ile sie nie myle to GA banuje tylko dany adres.. Nie wiem czy w Twoim przypadku gra jest warta swieczki, ale jesli naprawde ten serwis generowal spore dochody to na Twoim miejscu rozwazylbym te opcje ;)

myślałem o tym, ale stwierdziłem, że nie warto, bo przecież stary serwis (starą domenę) i tak musiałbym utrzymywać, żeby działało przekierowanie na nowy. założę pewnie nowy, a starym go podlinkuję (zaplecze), przy okazji dodając np. AdKontekst lub coś podobnego.

pozdrawiam serdecznie

niestety, ja też jestem trochę rozczarowany AdKontekstem, też zarabia dużo mniej niż AdSense, na to co w AdSense zarabiałem w jeden dzień, AdKontekst musiał 'pracować' prawie przez tydzień :good: ale mam nadzieję, że jeszcze się rozkręci.

myślałem, żeby założyć nowy serwis, wrzucić tam zawartość tego 'zbanowanego' przez AdSense, na starym zostawić AdKontekst, na nowym (bez 'trefnych stron') dodać AdSense. zastanawiam się jednak jak spopularyzować ten serwis z nowym adresem. nie chciałbym robić przekierowania 301, bo przecież starą domenę i tak musiałbym utrzymywać, więc niech zarabia na swoje utrzymanie w AdKontekst.

czy wystarczyłoby, żebym dodał na każdej ze stron linka do strony pod nowym adresem albo przeładowanie np. po 2 sekundach? bo tag "canonical" działa zdaje się tylko w obrębie jednej domeny?

poradźcie proszę co robić (przekiekierowanie 301 chciałbym potraktować jako zło konieczne).?

pozdrawiam serdecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności