Skocz do zawartości

Linki Wychodzace

ErnestM

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, nie ma tam żadnej informacji o tym, że strona taka coś zyska. Chyba, że czegoś nie widzę. A artykuł na sprawnymarketing też czytałem, i niestety będę przy swoim się upierał.

Czy strona z PR4 to wartościowa strona? 250 BL, około 100.000 site. Jeśli tak, Panowie możecie linkować do niej śmiało. NIc nie będe miał przeciwko temu. www.ogloszenia.londyn24.pl

Sorry, ale nie przekonuje mnie to.

Tytuł:

Budowa i linkowanie z zaplecza

Cytat:

Warto również już na początku wzmocnić TrustRank poprzez linkowanie do zaufanej strony - właśnie dlatego niektórzy na swoich zapleczówkach wstawiają linki do Wikipedii

A tak przy okazji:

TrustRank jest algorytmem, który ma na celu odróżnianie dobrych stron od złych. Służący do przesiewania spamu od wartościowych stron i tyle. Kiedyś robiono to ręcznie, potem półautomatycznie, teraz full automat. Może podkreślić, że ta strona jest z takiej tematyki a takiej i nic więcej. No i nie przekazuje żadnej wartości, tylko suchą informację.

Idę spać.

krzys2 wg. mnie normalne linkowanie na zewnątrz w rozsądnych ilościach nic złego stronie nie robi. Robienie czarnej dziury ze strony jest też odrobinkę obsesyjne. Linki zewnętrzne traktowane są na innych zasadach niż wewnętrzne. Z kolei myślę, że to linkowanie do dobrych stron również może być mitem. To są wszystko spekulacje pozycjonerów, które pojawiły się już bardzo dawno. Na siłę dodawanie linków do dobrych stron wg. mnie wcale nie musi być takie dobre, w końcu wg. oficjalnego stanowiska Google linki powinny być przede wszystkim zamieszczone dla użytkownika.

...ale to oczywiście tylko moje prywatne zdanie :D

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Podejrzewam, że dodanie linka na naszą stronę nie wpłynie na wartość naszej strony, jakoby miało by to polepszyć PR czy coś.

Ale jestem zdania ,że może być to element optymalizacji. Być może wpływa to na pozycję.

Piszę "być może" bo nie jestem jeszcze co do tego przekonany, kilka przypadków w moim doświadczeniu wskazuje ,że może coś w tym być, ale może być to też przypadek, dlatego 100% pewności nie mam.

ExPloiT coś wie na ten temat i widzę, że nie jestem sam jeśli chodzi o te przekonanie.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Warto również już na początku wzmocnić TrustRank poprzez linkowanie do zaufanej strony - właśnie dlatego niektórzy na swoich zapleczówkach wstawiają linki do Wikipedii :) Google może określać tematykę strony po słowach zawartych na stronie, w anchorach backlinków, ale również w anchorach linków wychodzących. Dlatego też zalecałabym linkowanie np. do wspomnianej już Wikipedii na słowa kluczowe zbliżone do tych, na których nam również zależy.

Powyżej jest wszystko napisane po co się linkuje do wartościowych stron, a jeżeli dla kogoś to słaby dowód/argument, to niech napisze na forum google i zapyta, albo samemu przeprowadzi testy.

Exploit - ale czyja to wypowiedź?, brzmi jak wypowiedź pozycjonera - czyli czyjś domysł - jak przetestował podniesienie trust ranku?

Oczywiście nie sugeruję, że to nie prawda, ale prawdą też nie musi być :)

Z resztą to samo działa w drugą stronę - czyli domniemanej szkodliwości linka wychodzącego wcześniej w tym temacie przez kogoś sugerowanej.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Google może określać tematykę strony po słowach zawartych na stronie, w anchorach backlinków, ale również w anchorach linków wychodzących. Dlatego też zalecałabym linkowanie np. do wspomnianej już Wikipedii na słowa kluczowe zbliżone do tych, na których nam również zależy.

Czy to nie przesada? Nie lepiej jak boot oceni sam co znajduje się na stronie po treści, description, słowach kluczowych?

Ktoś chyba z tym tekstem trochę przedobrzył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności