Skocz do zawartości

Mapa Strony

ErnestM

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ale chyba mnie zle zrozumiales chodzilo mi to czy jesli dodam sitemape a w niej wszystkie moje podstrony to czy po tym Google zaindexuje moje wszystkie podstrony i dopisze im PageRank ? Czy to od zawartosci i linkow okreslane jest to czy dane podstrony sa indeksowane ?

Na ogól jest tak, że w indeksie jest więcej podstron, niż pokazanych w panelu jako zaindeksowane w mapie. Jak masz mało podstron to wszystkie łyknie, jak masz ich dużo to musisz trochę poczekać. Przykładowo mam stronę gdzie komenda site pokazuje 120k w indeksie, a w panelu, przy mapie jest napisanie, liczba zaindeksowanych strony w mapie: 40956. Co do PR to Ci nie powiem, bo akurat to olewam, i nie przejmuje się tym jaki PR dostaną podstrony.

Wędruje po linkach podanych w mapie. Bo po co ma samemu wchodzić na stronę i szukać linków skoro pod nosem ma mapę serwisu? Krótko mówiąc bierze link z mapy, wchodzi na niego i indeksuje, to tak pokrótce. Oczywiście to że wejdzie, nie znaczy że od razu w indeksie będzie.

Tak ale chodzi mnie i cos w stylu Wordpress, uzytkownicy sami moga dodawac strony a jesli dzis powiedzmy zrobie mape witryny a jutro na witrynie beda nowe podstrony ktore jeszcze nie sa dodane do sitemap to czy je doda do kolejki indeksacji pomimo tego ze nie ma ich w sitemapie ?

można dla Goolge podawać adres mapy w pliku robots.txt - nie musi być nawet w narzędziach dla webmasterów.

Czy mapa jest taka ważna?, wg. mnie ma marginalne znaczenie - Google przede wszystkim bierze pod uwagę linki wew. i zew.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności