Skocz do zawartości

Prywatny precel dla indeksacji

Nikosis

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż czy dobrym pomysłem (opłacalnym) byłoby założenie specjalnego, prywatnego precla na którym do dodawanych wpisów dołączane by były wyłącznie linki ze stron z linkiem do strony pozycjonowanej? Tzn. wszelkich katalogów/zaplecz/innych precli itp. gdzie jest link do strony pozycjonowanej - tak dla szybszej indeksacji. Strasznie mały % moich linków się indeksuje niestety i szukam jakichś rozwiązań... Co sądzicie na ten temat? Warte zachodu, czy lepiej dopalać np. SWLami?

Musiałby być mocny, żeby gwarantować utrzymanie innego wpisu w indeksie. (Indeksacja to pestka, ważniejsze jest utrzymanie wpisu). Wybierasz złe miejsca. W słabych serwisach wpisy częściej wypadają z indeksu. Wyselekcjonuj sobie grupę porządnych/mocnych.

Co do opcji z swlami - to ja nie zaczynam już kolejnej tej samej dyskusji o swlach :).

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Katalogi np. Zgreda to złe miejsca? :) Dodałem jakiś czas temu (tylko, że nie wyróżnione, normalne) no i niestety, jak nie było tak nie ma. Jasne, cierpliwość, ale takich sytuacji jest więcej, szczególnie, że dodałem linki np. do wszystkich (darmowych) katalogów vipowskich + niektóre z których podłapałem kody promocyjne (m.in. linksor) no i jest z tą indeksacją tych linków słabiutko. Wszystko dodawane było ręcznie.

Tu był edit, porąbała mi się nazwa katalogu z systemem wymiany linków.

Wpisy w preclach dopalaj z rotacyjnych swl oraz innych wpisów. Najlepiej, stwórz normalną stronę tematyczną (prywatną oczywiście), która będzie linkować do jednej strony głównej, a na wszystkich podstronach daj linki do pozostałych stron pozycjonowanych.

No te "Zgredowe" akurat są bardzo dobre, a dawno dodawałeś?

Już przestańcie z tą propagandą. Momentami idzie rzygać. Są dziesiątki innych, lepszych katalogów, które zupełnie nie są wymieniane, a w co drugim temacie czytam ile to trzeba, by był dobry katalog, co to te katalogi nie potrafią i o tym, iż wprowadzanie płatności jest niestosowne, jeśli katalog nie ma min. 2 lat.

Nikosis ja mam w planach zrobić coś dokładnie takiego samego jak Ty :) ładnie podlinkowany, mocny 'blog'. Dodawanie wpisu co 2-3dni - jeden wpis 1000 znaków i pod tekstem 3 linki do różnych wpisów w katalogach i preclach - ale tylko tych lepszych. Do zupełnych śmieci nie mam zamiaru linkować bo moim zdaniem szkoda wpisu. Za to do tych wyjątkowo wartościowych linki będę powtarzał co kilka wpisów.

Dodatkowo nie mam zamiaru tam umieszczać innych wychodzących linków. Dzięki temu wystarczy, że podlinkuje porządnie swojego bloga, a nie setki wpisów oddzielnie. No i zawsze mam swoją domenę, która zyskuje moc, BL i historię i w razie potrzeby w przyszłości mogę ją wykorzystać na normalne wartościowe zaplecze. Jeśli zobaczę, że przynosi to efekty to pokuszę się o 2-3 takie blogi na różnych IP.

Zastanawiam się tylko czy linkować na jakieś zmyślone anchory, czy bez anchorów - po prostu link w postaci adresu.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności