Skocz do zawartości

Zależność między miejscem w SERPach a ilością wejść

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako, że obecnie seo zajmuję się tylko w kontekście moich własnych stron www, więc mam czas, postanowiłem, ze rozpiszę sobię plan działania z moimi kilkoma większymi serwisami.

Czyli ile zainwestować, ile mogę zyskać itd.

Mam pytanie: czy macie linki do jakiś badań, a może sami obserwujecie na podstawie statystyk, jak ma się pozycja w wynikach wyszukiwania do ilości wejść?

Np założmy, że KeywordToolExternal pokazuje mi średnią miesięczną liczbę wyszukiwań 20000.

Jak sądzicie, chociaż orientacyjnie, ile userów może przypaść na 1-3 ; 4-6 miejsce w wynikach wyszukiwania. Możliwe jest, że osiągając TOP1, zyskam miesięcznie 10k wejść (taką informację na czyimś blogu znalazłem, ze 1 miejsce - 55% liczby wyszukiwań).

Liczę na Waszą odpowiedź :)

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Na pewno bardzo ogólne, ale może da Ci to jakis obraz

https://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...18374ae4105a7fd

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

To wszystko zależy od bardzo wielu rzeczy, między innymi takich jak

1. Czy sprawdzałeś te dane na dopasowaniu dokładnym ?

2. Branży / tematyki

3. dobrze dobranego tytułu i opisu

4. Od tego czy nad wynikami organicznymi znajdują się

a. Linki sponsorowane - Adwords

b. mapka adwords

c.filmy wideo

d. itp

Więc ciężko powiedzieć... raz to może być 50% kiedy indziej 100%...

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Dzięki za linki. Bardzo mi to pomogło :)

Jeszcze jedno pytanie: jak bardzo wiarygodne wg Was jest to KeywordToolExternal? Cholera miałem gdzieś link do innego narzędzia google, gdize mozna bylo wybrać np ilość wyszukiwań w ostatnim tygodniu w Polsce, ktoś dawał link na blipie, ale zapomniałem...

Wiecie, po prostu kalkuluję sobie, czy warto pchać się z pozycjonowaniem na frazę X. Czy koszta, jakie na to wydam mi się zwrócą itd. Stronek mam kilka i muszę sobie wszystko rozpisać, bo inaczej będzie tak, jak jest teraz - 0 kasy, 0 działania :jezyk1:

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności