Skocz do zawartości

Linki otoczone tekstem - przestroga

michalk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ku przestrodze innym napiszę o przypadku jaki ostatnio mi się przydażył. Przez długi okres uznawałem linki otoczone tekstem za bardzo silne które odpowiadają contentowi strony linkowanej i są bardziej naturalne. Niestety chyba się na tym przejechałem przez błąd nooba. Ustawiałem ogromną ilość linków do strony x z różnymi anhorami, ale kiedy miałem np. 10 anhorów to każdy był otoczony tym samym tekstem.

Przykład

TEKST anhor DALSZY TEKST - i tak np. 500 linków

Teraz dużo z tych fraz zaczyna być filtrowanych i wyjściem jest dodawanie linków bez tekstu po bokach lub z innymi tekstami po bokach.

Zgadnijmy jakie to swle mają możłiwość otaczania linków tekstem ;]

Tak serio to nie raz pisane było aby linkować z różnych źródeł, a swla najlepiej zostawić na koniec jako dopalacz dla pozycjonowanej strony a nie głowne źródło linków.

Sorry ale jedyną osobą winną temu jesteś ty sam.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Sorry ale jedyną osobą winną temu jesteś ty sam.

Ale ja nie jestem zły na cały świat. Piszę to po to aby inni nie popełniali moich błędów. Niby wszyscy jesteśmy sobie konkurencją, ale też się od Was dużo nauczyłem:).

10 anhorów to każdy był otoczony tym samym tekstem.

Masz na myśli kopiowanie treści w różnych serwisach? Mógłbyś sprecyzować?

Mam na myśli że miałem 10 fraz do wypozycjonowania i na każdym zrobiłem z SWLa tylko jeden 'wpis'.

Czyli FRAZA1 była zapisana TYLKO jako: TEKST anhor TEKST DALEJ

Czyli FRAZA2 była zapisana TYLKO jako: TEKST anhor2 TEKST INNY

....FRAZY od 3-9

Czyli FRAZA10 była zapisana TYLKO jako: TEKST anhor10 TEKST INNY

I teraz uważasz, że dostałeś filtra za taki sam tekst otaczający link? Dość ciekawa teoria

Pewności nie ma nigdy, ale kilka domen które właśnie tak były linkowane oberwały. Wydaje mi się, że z perspektywy Google dość łatwo jest to sprawdzić. Nawet wyszukiwarki(copyscape.com) do pokazywania duplicate content odnajdują takie linki jako DC właśnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności