Skocz do zawartości

Kwestie prawne

mimik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tworze stronę na której bedą znajdować się różnego rodzaju obrazki do pobrania czy też do druku. I tu mam pytanie na takich obrazkach chciałem dodawać znak wodny z logo strony. Jednak obrazki te są wrzucane przez ludzi oraz przezemnie z różnych źródeł i tu pytanie czy wystarczy napisać na dole strony coś w tym stylu: Nie posiadamy praw do obrazków jeżeli posiadają do nich prawa autorskie itd to prosimy o kontakt a na pewno usuniemy je z naszego serwisu. Czy można napisać coś w tym stylu i będzie ok. Może ma ktoś np portal z tapetami i też je pobiera i oznacza swoim logo:) Pozdrawiam

Właśnie wiem wydaje mi się, że jeżeli takie coś napisze to powinno być ok jeżeli ktoś odnajdzie jakiś swój obrazek i posiada prawa do niego to proste, że go usunę. I nie chodzi mi tu o branie czyiś obrazków ze stron posiadającyh do nich prawa. Pytam po prostu może ktoś miał podobną przygodę;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności