Skocz do zawartości

Google ma świra.

paweek

Rekomendowane odpowiedzi

To ja poproszę o informację skąd pomysł, że Google karze za zwiększenie ilości treści na stronie.

Tak gdzieś wyczytałem , że Google może filtrować strony z nadmiernym przyrostem treści w czasie i potraktować to jako spam. Niestety ale treść mojej strony jest powielona troszkę. Chodzi o dane techniczne i parametry towarów. Każdy ma to samo bo dużo sklepów jest tego typu co mój. Podejrzewam, choć mimo tego nie jestem pewien, że istnieje zależność między indeksowaniem, a dużym przyrostem linków w krótkim czasie. Wówczas Google na takie strony nie reaguje zbyt pozytywnie. Nie wiem może to kompletna bzdura co piszę ale kilka takich poglądów takich przeczytałem i się sugeruję tym co wpadło mi do głowy. Swoją drogą ma to jakieś uzasadnienie. Stałe dodawanie określonej liczby linków w czasie lepiej wpływa na pozycję strony bo google widzi jest stopniowy naturalny rozwój. Takie mam osobiste odczucia. :)

Tak gdzieś wyczytałem , że Google może filtrować strony z nadmiernym przyrostem treści w czasie i potraktować to jako spam. (...) Podejrzewam, choć mimo tego nie jestem pewien, że istnieje zależność między indeksowaniem, a dużym przyrostem linków w krótkim czasie.

Ale nagły przyrost treści (podstron) nie ma nic wspólnego z nagłym przyrostem linków zewnętrznych. Przyrost podstron w przypadku nowego sklepu to normalna sprawa, tylko jeśli tak jak piszesz produkty będą miały krótkie, mało zróżnicowane opisy i jednakowe title to będą się słabo indeksowały. Ale to po prostu słaba indeksacja, a nie żaden "filtr".

wg mnie predkosc indeksascji ma troche znaczenie. chodzi mi np o nagly wzrost dziennie zindeksowanych podstron. za duza nie moze być bo to spam i dla google cos smierdzi na tej stronie.

jak moja strona była na 6 miejscu w google to naturalnie wzrastały podstrony. ciągłe nowe, rózne wyszukiwania mp3. rosło to rosło az pewnien dzien był zbyt owocny w podstrony i bach! spadek. filtr. nie wiem jak to nazwac. teraz jak strona jest na odległej pozycji to oczywiste ze mało jest indeksowanych nowych podstron. nie wiem jak to google rozpatrzy.

wynikiem tego moze być taki sam title podstron "tytuł piosenki - Wyszukiwarka mp3 - znajdz swój rytm!". teraz wszystko poprawiłem. dodałem do kolejnych katalogów. wykupiłem linki. zrobiłem sitemp. dodałem nową treść. zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia google.

czas pokaze...

za miesiąc jak nie bedzie ok, to juz strace nadzieje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności