Skocz do zawartości

Pozycja w google

My4tic

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się. Ale wraca na pozcję, albo nie :)

Obserwuję takie zawirowania na wielu frazach i z reguły najlepiej to "przetrwać" robiąc swoje.

Zauważyłem natomiast inną zależność. Otóż takie skoki są widoczne przy stosunkowo małej ilości linków na daną frazę, szczególnie gdy te linki są młode (mniej niż rok). Dolinkowanie rzeczywiście pomaga, jednak z następujących powodów:

- mimo że Google nie prezentuje w odmienny sposób indeksu głównego i indeksu uzupełniającego, nigdy chyba nie napisało, że nie prowadzi wewnętrznie dwóch różnych indeksów. Jedynie co napisali, to to, że w wynikach nie będzie już takiego rozróżnienia. I sądzę, że takie spadki związane są z tym, że jeżeli większa część linków prowadzących do domeny (czyli podstron na których wiszą te linki) trafi do indeksu uzupełniającego, to fraza spada. Gdy powróci do indeksu głównego, fraza wraca na pozycje. Takie fluktuacje są w miarę normalne i naturalne, a wielu ludzi już panikuje i pisze "mam filtr". Nie mamy tego jednak jak bezpośrednio zaobserwować. Zatem im więcej linków, tym statystycznie mniejsze wahania tej proporcji: linki w indeksie głównym/linki w indeksie uzupełniającym co powoduje lepszą stabilizację pozycji. Dodatkowo tłumaczy to fakt, że im starsze linki tym bardziej stabilna pozycja - stare linki (na starych podstronach) dużo częściej trafiają do indeksu głównego niż świeże linki

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności