Skocz do zawartości

Cennik wykonania prostej strony www

amato

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

General_Depet - jak jest wszystko legalne i wykonane zgodnie z prawem to mam to gdzieś za ile to ktoś robi ,nigdy do takich ludzi nie miałem, nie mam i nie będe miał pretensji, wisi mi czy zarabiają na tym, czy dokładają do tego ;)

Jeżeli ktoś sprzeda Ci plagiat to też masz to gdzieś, bo zaoszczędziłeś kilka stówek? Czy może masz tylko gdzieś to, że zaoszczędziłeś kilka stówek na kims kto jedzie na kradzionym sofcie?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jeżeli ktoś sprzeda Ci plagiat to też masz to gdzieś, bo zaoszczędziłeś kilka stówek? Czy może masz tylko gdzieś to, że zaoszczędziłeś kilka stówek na kims kto jedzie na kradzionym sofcie?

To drugie - plagiat to już zupełnie inna bajka.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zaraz zaraz zaraz panowie kto powiedzial ze trzeba robic na kradzionym sofcie?

Z perspektywy samego kodowania do juz wykonanej grafiki:

Windows XP z MSDNAA - 0zl

Irfan View - tym da sie pociać (ewentualnei trial photoshopa badz fireworksa) - 0zl

Notepad++ - 0zl (nikt nie kaze uzywac dreamweavera)

=========================

suma=0zl

robienie grafiki... darmowego photoshopa to mozna miec wiele miesiecy, po prostu po kolei instalujemy kolejne triale (cs,cs2,cs3,cs4), zdjecia za darmo - lecimy na sxc.hu

oczywiscie prosze nie traktowac tego w 100% powaznie ale da sie naprawde da robic legalnie i bez kosztow ;-)

Zaraz zaraz zaraz panowie kto powiedzial ze trzeba robic na kradzionym sofcie?

A przeczytaj uwaznie :) napisałem (jeżeli do mnie piszesz), że o ile wszystko jest OK, to mnie nie interesuje cena konkurencji, jeżeli nie jest ok, czy to się nie rozlicza z US, czy jedzie na kradzionym sofcie, to już nie jest OK, napisałem też, że dobry strona może być wykonana tez na darmowym sofcie :D

edit:

I nie wiem czy w licencji jakiegokolwiek triala jest cos takiego jak możliwość uzywania go do komercyjnych celów, ale to szczegół ;)

A i licencje z sxc.hu tez trzeba za kazdym razem czytac ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@jesu

Nie czytasz licencji, bo Irfan View nie jest darmowy jeśli wykorzystujesz go komercyjnie, tak samo triale Adobe.

Poza tym, to chyba naprawdę nie piszesz na serio :D Dostaniesz psd i będziesz miał np różne wersje grafiki/projektu (czy chociażby hovery) na warstwach i jak to potniesz w irfan view?

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

No przeciez pisze wyraznie o "legalnosci" a nie o legalnosci i o "za darmo" a nie za darmo ;-)

mowilem ze z przymrużeniem oka czytac - irfan view jest darmowy do zastosowan niekomercyjnych, a co do Adobe ""Trial software is made available for review and evaluation purposes only, not for publication, training, educational, or commercial use. Using the trial version of any Adobe software for application deployment or ultimate production purpose, or any commercial training purpose is prohibited by the End User License Agreement for the trial.""

akurat o legalnosci to nie ma co gadac, jest linux, jest gimp. wszystko mozna za darmo. choc pewnie i 99% z pio ma cos pirackiego. firmy pewnie maja system i podstawy soft oryginalny ale normalni userzy? niech sie zglosi ktos kto nie ma nic nielegalnego, zadnej mp3, nie oglada filmow, ma licencje na wszystkie programy, skrypty, miniaturki w katalogach, fotki, itd....

jest ktos taki?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Posiadanie i ogladanie sciagniety filmow jest calkowicie legalne (dozwolony uzytek). Ja mam 100% legalny soft, kupuje gry komputerowe. Zaskoczony?

Może nie bardzo rozumiem, ale czy twierdzisz, że filmy ściągnięte z internetu są legalne?

Najlepsi designerzy, czyli tacy, których prace regularnie pojawiają się w galeriach CSS na całym świecie i równie często goszczą na łamach magazynów dla webdesignerów za taką prostą stronkę (raczej bez CMS-a) 4-5 podstron liczą sobie nawet 3000$ a i często jest tak, że nie są dostępni "publicznie", dla człowieka z ulicy.

Rodzimi Freelancerzy zazwyczaj robią od 300zł w górę. Tyle, że dobry freelancera robiącego w tej cenie naprawdę bardzo trudno znaleźć. Prędzej znajdzie się ktoś robiący przeciętne albo i słabe za 500zł.

Teraz też zależy o jaką stronę chodzi. Jeśli ma ona przyciągać klientów to warto wydać nawet te 3000zł (na 5 podstron w HTML) na topowego , poplskiego webdesignera i przeznaczyć adekwatne (zależne od branży) fundusze na pozycjonowanie.

Topowych polskich webdesignerów znajdziesz np. w polskich Galeriach CSS.

Posiadanie i ogladanie sciagniety filmow jest calkowicie legalne (dozwolony uzytek). Ja mam 100% legalny soft, kupuje gry komputerowe. Zaskoczony?

Może nie bardzo rozumiem, ale czy twierdzisz, że filmy ściągnięte z internetu są legalne?

Oczywiscie ze tak, karalne jest tylko udostępnianie

Zreszta przytoczę Ustawe o prawie autorskim i prawach pokrewnych

Art. 23.

1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego

utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania

według cudzego utworu architektonicznego i architektonicznourbanistycznego

oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających

cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z

celem zarobkowym.

2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy

utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności

pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.

O ile paragraf 1 jest zrozumialy, o tyle 2 juz nieco dyskusyjny - toczy sie klotnia prawnikow, jednak zdecydowana wiekszosc uwaza ze sciaganie z netu filmow/seriali/muzyki dla wlasnego uzytku nie jest zabronione

Mozna to robić i na linuksie, gimpie i co tam jeszcze jest darmowe

Dobra to może niech fanboye linuxa wytłumaczą jak się testuje działanie strony pod IE w tym systemie. Bo nawet w Windows jest problem z zainstalowaniem dwóch wersji IE na jednej kopii systemu (niby się da i niby prawie działa, ale nie działa całkowicie tak jak przeglądarka u zwykłych userów).

Dlatego Microsoft daje darmowe obrazy maszyn wirtualnych z IE6,7,8 i pisanie frontendu na linuxie to amatorszczyzna. Z resztą linux się nadaje na desktop tak jak windows na serwer ;)

BTW: Windows na allegro kosztuje stówkę.

czyli tak, ty ktory ogladasz filmy tworzysz film o swoim hobby, np snowboardzie i wydajesz go po 20 zl przez wydawnictwo Z. ktos go kradne, wrzuca na serwer i wiadomo, to zle. ale Zenek sciaga go sobie z serwera i juz jest spoko, bo przeciez korzysta z filmu na swoje potrzeby, ktory wczesniej byl juz gdzies opublikowany.

nazwijmy rzeczy po imieniu, kradziez to kradziez. nawet ja myslalem ze mam wszystko legalne a zwlasnie widze ze winrar jest grubo po 40 dniach..... na kazdego cos sie znajdzie ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności