Skocz do zawartości

Bing, a Google

pala2222

Rekomendowane odpowiedzi

tak.

e: Są to dwie różne wyszukiwarki więc zdziwiłbym się gdyby pozycje były identyczne.

Z jednej strony, bing również tak jak Google najbardziej zwraca uwagę na linki, lecz z drugiej - w szukajce od MS jest póki co zdecydowanie mniejsza konkurencja, jeżeli chodzi o działania SEO.

logo-stat4seo-blue-small.png

A z moich obserwacji Google dużo większą wagę przykłada do wieku linku. Na frazy dla których od dłuższego czasu mam TOP1 w google i które właściwie przestałem aktywnie pozycjonować w bingu pałętają się pod koniec TOP10. I na odwrót, nowe frazy które mozolnie udało mi się wprowadzić do TOP10 w google, w bingu są w TOP1.

"pozycje z binga sa bardzo podobne, tylko one nie obejmuja kar"

Jesteś pewien? Na ich blogu była mowa o jakichś filtrach, ale nie wczytywałam się w nie zbytnio.

Google narzuca filtry/kary np. za linki ze banowanej site, a bing nie ..no i konkurencja

Nie zgadzam się z tym.

Mogę powiedzieć na swoim przykładzie.

Strona najpierw była w top20 i po zaczęciu linkowaniem swl-em strona spadała poniżej top100 i przez pewien okres dostała bana i wyświetlała się tylko str. główna w site: lub w ogóle jej nie było.

Teraz po ustabilizowaniu się linkowania strona jest top 3 lub 1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności