Skocz do zawartości

Rozsądne dodawanie do katalogów

matjab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dobre katalogi i tak sa moderowane wiec czy dodamy 10 dziennie czy 70 na raz i przez tydzien czekamy, to i tak na jedno wyjdzie

odnosnie dodawania 10 dziennie i utrzymywania tego przz dluzszy czas... to ile to bedziesz utrzymywal? 20 dni? bo wiecej niz 200 recznie nie oplaca sie dodawac

imo oczywiscie

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Tylko jak zauważyli poprzednicy to dodanie strony do katalogu nie jest równoważne z pozyskanie linka.

Osobiście nie dodaje stron według żadnego schematu, robię to dopóki chce mi się pisać unikalny opis - czasem jest to 5 katalogów czasem 20. Jednak nim wpisy zostaną zatwierdzone i google je chwyci to i tak minie sporo czasu więc wyjdzie naturalnie.

Swojego posta piszę ze stanowiska osoby, która nie dopala wpisów z SWL.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

ja dostalem filtra za katalogowanie. subdomena byla zaindexowana od 2 tyg. moze ze 3 zaindexowane linki. przywalilem baza ok 1500 katalogow za jednym razem, ale i tak uwazam ze byl to przypadek, ktory rzadko sie zdarza. wszystko zalezy jakie katalogi, i jak szybko dzialaja moderatorzy

Ja przetrzepałem spis katalogów mara (tylko bez skojarzeń) i wybrałem sobie około 100 katalogów, dalej już nie miałem siły (wybierałem sobie te które żyją czyli miały akceptacje ostatnich wpisów w przeciągu ostatnich 10 dni) i dodaje różnie od 0 do 8 dziennie - staram się to na około miesiąc rozłożyć

@Xann "możesz jednego dnia dodać do 1000 katalogów i nic sie niestanie " jesteś pewny że nawet na młodej domenie i jednym anchorze? - bo patrze mam ciągle jakieś staroświeckie podejście do katalogowania :)

Ja kiedyś dostałem filtr (czy jakieś inne mityczne "sandboxy") na domene katalogowałem na 2 anchory (praktycznie takie same) po 5 dziennie ale to było za czasów kiedy wszystkie tematy z działu adsense można było w jeden wieczór przeczytać :hmmm:

Systematyczność jest bardzo ważna. A jak ktoś pisze tak: "jest to naprawdę mało ważne" to nie wie co pisze.

Z moich własnych doświadczeń wynika, że znaczenie systematyczności jest znikome. Porządnie pozycjonowałem pewną stronę przez kilka miesięcy, później na 2-3 lata kompletnie ją zostawiłem i nawet nie spadła z pierwszej pozycji. Ale może faktycznie nie wiem, co piszę...

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Dzisiaj sprawdzałem pozycje i się przeraziłem, strona spadła na większość fraz - wygląda to na filtr, domena ponad rok, od początku dodawana do katalogów, wykupione linki stałe które do dzisiaj są, ponad 4000 wg. iwebtool, a wg. backlinkwatch było grubo ponad 15k BL.

Od kilku tygodni dodawałem średnio 10-15 wpisów a w ostatnich dniach dopaliłem stronę główną 1k punktów i podstrony - 6 po 1k.

Więc dziwne że dostałem filtr. powiedzcie mi dlaczego tak się stało ( nie chodzi mi o pytanie początkującego tylko dziwi mnie że strona która rok zdobywała linki zamiast wspiąć się wyżej dostała filtr przy 10 wpisach dziennie.

Wytwórnia Kadrów to profesjonalny fotograf ślubny który może Wam towarzyszyć podczas tego pięknego dnia. Fotografujemy przygotowania ślubne, ceremonię oraz zabawę aż do oczepin - sprawdź nasze portfolio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności