Skocz do zawartości

Z różańcem w ręku zdobywamy Google :]

FireFox

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ktos to dopiero promował na forum w swojej stopce bodajże...

Też zauważyłem.

Dmozy wywala to teraz za Biblię się wzięli.

A i tak wg. mnie największy problem jest z pełnym zaindeksowaniem takiej ilości stron, a nie ze zdobyciem danej ilości stron contentu.

www. technilift.pl/ fragment div - www. technilift.pl/bible/index.php

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Jest na stronie wiki tylko cie zmartwie redaktorzy wiki banuja wersje jak sobie cos dostawisz wiec dmozu nie zastapi

Może Zastąpić Ja mam wersję html... z dostawianymi linkami, ale wkurza mnie przegrywanie mnie tego przez ftp-a na razie jestem przy literce a :mrgreen:

...

ale wkurza mnie przegrywanie mnie tego przez ftp-a na razie jestem przy literce a

Można ściągnąć całą bazę danych, która ma chyba* kilkanaście GB. Potem wysłać sobie na serwer i gotowe :spam:

* Nie pamiętam dokładnie, a nie chce mi się linka do tej strony szukać.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Można ściągnąć całą bazę danych, która ma chyba* kilkanaście GB. Potem wysłać sobie na serwer i gotowe Laughing

Tak to jakieś 800mb albo więcej, ja to zainstalowałem lokalnie ale i tak nic nie mogłem z tej bazy wyciągnąć... Jakies dziwaczne blędy wystąpiły w polach, albo nie rozumiem formatu przechowywania..

A skrypt biblii gdzieś znajde?

W mojej stopce :mrgreen:

...

A czy jak ludzie zaczną masowo stosować to ustrojstwo to nie będzie duplicate content?

Jak linki z tego diabelstwa będą interpretowane? Jeżeli na każdej stronie(1200) będzie osobny link do strony która wcześniej miałą ich np tylko 100, to będzie groźba piskownicy? Czy może linki z jednej domeny takiego zagrożenia nie stwarzają?

:?

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

A czy jak ludzie zaczną masowo stosować to ustrojstwo to nie będzie duplicate content?

Wydaje się, że wystaczy zmienić mały fragment, dostawić trochę tekstu, i duplicate content, raczej nie może mieć miejsca.. wystarczy popatrzeć ile powtórzonych tresci jest w internecie i trzymają się dobrze.

Jak linki z tego diabelstwa będą interpretowane? Jeżeli na każdej stronie(1200) będzie osobny link do strony która wcześniej miałą ich np tylko 100, to będzie groźba piskownicy?

Nie wiem (nie zbadane są wyroki google), dla pewności zawsze można dać jakiś własny rotator linków do stopki (i wtedy mamy np po jednym linku z jednej domeny) czy to dmoz, czy inne "diabelstwo"....

Zresztą czy sandbox powodują linki z jednej domeny ? Może linki ze zbyt wielu ip w zbyt krótkim czasie, no bo jeśli dla google ważne są przy linkach rożne ip to może tylko w tym względzie należy zachowywać właściwe proporcje czasowe...

Nie wiem, każdy ma jakieś inne doświadczenia związane z filtrami google, może (za dużo tych może :) ) ktoś będzie lepiej poinformowany.

...

Nie podoba mi się ten pomysł z biblią, ale dla tych którzy ręcznie wrzucają 1200 stron na serwer... Jeżeli macie Cpanel, to FileMenager obsługuje archiwa, więc możecie wrzucić jeden plik - zipa i potem na serwerze go rozpakować. Trwa o wiele wiele krócej, pozdrawiam :)

Dała matka rozum? To kombinuj.

he, ja przetestowałem mambo z wrzuconym komponentem ODP i po tygodniu jak wróciłem z Pragi mam 6200 zaindeksowanych i goglarka dalej hula :mrgreen:

info dla zero3, mam fajny złom z Pragi :D robocopa ze złomu i wraki w trókąciku z Waclawskich namesti :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności