Skocz do zawartości

Duża moc mają blog typu onet, google, interia

mimik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zagłębiał się ktoś odnośnie mocy takich blogów? Wiem, że niektóre mają masę linków wychodzących ale tak ogólnie. Bo czasami są to stare blogi prowadzone po kilka lat i mające PR po 4. Jak ktoś chce coś dorzucić do tematu to niech piszę. Na pewno zyskujemy dodatkowy ruch na stronie z takich blogów, o czym sam się przekonałem ale bardziej chodzi tu o wartość takich linków:)

chodzi Ci o te darmowe, oklejone reklamami blogi?

linki z takich sa bezwartosciowe

Pomimo reklam, to osobiście znam kilka blogów postawionych na onecie, które mają znaczy ruch i jednocześnie są dość wysoko w wynikach wyszukiwania... Jeżeli strona jest robiona pod ludzi (a tak zazwyczaj jest na tego typu blogach), to kłania się tutaj przede wszystkim naturalne pozycjonowanie danej strony i link z niej bez atrybutu "nofollow" będzie w pełni wartościowym linkiem! Moim zdaniem link z takiego bloga wygląda naturalniej niż z dużego serwisu... -> blog z założenia ma linkować do innych, a portal niekoniecznie...

Spółki | Prawo | Sąd

@wojtekk - nie gadaj bzdur, jak masz zamiar już coś napisać.

Link jak link, każdy dobry jeśli niesie ze sobą moc.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

A może ktoś się pochwalić jakimiś większymi wiadomościami na ten temat. Czy warto np zabiegać o takie linki pod względem Seo pomijając tu ruch z takich linków na blogach. Czy gra jest warta świeczki:)

Chodzi mi tu o ogóły bo wiadomo, że blog blogowi nie równy:)

najwieksym minusem blogow jest to ze:

- wymagaja aktualizacji, w przeciwnym razie ci go skasuja

- w wiekszosci brak mozliwoscie edycji meta, o htaccess nie wspominajac

- co jakis czas i tak likwiduja cale systemy blogowe, zamykaja na kilka miesiecy w celu modernizacji wiec nie wiesz kiedy stracisz

ale do wszystkich tych rzeczy sam bys doszedl gdybys poswiecony czas na pisanie tego tematu poswiecil na zalozenie sobie bloga...

pozostale plusy i minusy juz sobie sam wytestujesz

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

chodzilo mi o drugie dno tych blogow, postawione sa na darmowych domenach, oblepione reklamami do tego jest potworna rotacja jesli chodzi o dzialanie, te blogi padaja conajmniej w takim tempie jak powstaja, to bardziej rotacyjny swl niz wartosciowy staly link...

@holee, za to Twoje twierdzenie "Link jak link, każdy dobry jeśli niesie ze sobą moc." jest bardzo madre tylko co wnosi do tematu? ze dobre linki sa wartosciowe? ameryki nie odkryles, jedziesz sloganami a nie ma w tym konkretow

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Powiem tak bawiłem sięna blogach WordPress.com. Jeżeli masz ładne arty i dobrze otagowane to WordPress cię sam linkuje mocno przez co masz ładne zaplecze.

Polecam.

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności