Skocz do zawartości

Kto zgadnie jak to zrobilem...

jamesisko

Rekomendowane odpowiedzi

Hey, tak sie wlasnie bawilem bawilem i .. zmajstrowalem cos chyba fajnego :spam:

Teraz pytanie: czy ktos wychaczy na jakiej zasadzie to dziala.

Tak jak sie przygladam to raczej googlarka tego nie wylapie, a na niektore slowa mozna robic, humm... zobaczcie sami:

jest sobie domena www.kmd07.pl - kazdy zna ;)

i jakas tam przykladowa, np banki.com.pl

teraz tak:

dla szukania na te slowa (na te i tylko te, na nic wiecej)

https://www.google.pl/search?hl=pl&newwindo...kmd07+james&lr=

uzyskujemy wyniki, normalne linki kmd07.pl. Wszystko dobrze ale klikajac w te linki otwiera sie strona banki.com.pl

Moze ameryki nie odkrylem, ale czy ktos wie jak to jest zrobione. Google na bank tego nie wychaczy (no chyba...).

Teraz do czego to moze byc przydatne.. humm, czy ja wiem? moze dla pozycjonowania.. chodzi o to ze mozna pozycjonowac wlasna domene, a jakiegos klienta kasowac za to ze ruch bedzie kierowany do niego na strone.

Od razu mowie - nie jest to zaden cloaking, tzn. ni by jest. Kurna sam nie wiem jak to nazwac. Normalnie jak to sie wylaczy to google i ludzie widza to samo. Zadne oszukiwanie bota - tylko taka mala zmylka dla ludzi....

Jak to dziala ;)?

Tak czy siak jest to cloaking, bo wielkość strony dla różnych UA jest różna. Pewnie po prostu badasz UA i pod to dajesz przekierowanie lub nie i jeszcze inne bajery na stronie.

Strona zresztą jest dość bogata w content: https://tinyurl.com/9qxpm :spam:

Lepiej tego tak nie rób, bo to dla mnie bezpośrednia konkurencja :mrgreen:

Pozdrawiam,

P.S. Twój skrypt do łapania botów jest naprawdę OK.

//edit

JUŻ WIEM - badasz referera i pod to dajesz przekierowanie lub nie. Zgadłem?

zgadza sie :spam:

wyciagam na dziendobry referea, co ludzie wpisali w googlarce, i jesli sa to okreslone slowa to leci header location.

google na ten slad raczej nie wpadmie, nawet z racji tego ze nie ma (chyba) refera. kcialem dorwac refera botow, ale za cholerke nie mozna.

Aczkolwiek, czasami jest tak, ze klikajac w linka, leci najpier link do google i tam nastepuje przekierowanie. to w tym momencie jest mozliwosc sprawdzenia tego typu rzeczy. Ale dla domeny na jedno slowo ustaienie czegos takiego - nic sie nie stanie..

heh, poprostu fajna sprawa, bo pozycjonujac ciagle swoja strone, mozna odsprzedac niekrote slowa, tak by bylo przekierowanie do innej domeny - jednoczesnie nasza domena nic nie straci ;)

a moze sie myle?

• 2 tygodnie później...
nawet z racji tego ze nie ma (chyba) refera. kcialem dorwac refera botow, ale za cholerke nie mozna.

Nie ma. Bo niby skad mialby przyjsc boot (z jakiej strony) bo to wlasnie podaje referer...

P.S. Twój skrypt do łapania botów jest naprawdę OK.

Jest tam pare bledow... choc dzialac dziala i robi to co ma robic. Czasem jednak lapie nie to co trzeba i niepotrzebnie baza jest tak duza (np pole IP, ktore spokojnie wystarczyloby 15 znakow).

Niemniej tak jak napisal gdzies jamesisko jest to jego skrypt na jego potrzeby i nie kazdy musi go instalowac...

hmm ja kozyctam z javascriptow i google tego na bank nie wylapie :0 a dlaczego? dltego ze kod jest zaszyfrowany dziwnymi sposobami i Google nie daje rady tego rozgryzc :( i chyba jescze bardzo dlugo nawet nie bedzie sie starac poniewaz to wymaga naprawde ogromnych mocy obliczeniowych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności