Skocz do zawartości

jedno słowo kluczowe w całości zawiera inne słowo kluczowe

zsedc

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Na stronie: https://adwords.google.com/support/aw/bin/a...py?answer=66292 opisany jest sposób w jaki google wybierze reklamę do wyświetlenia jeżeli do zapytania pasuje kilka reklam.

Zastanawia mnie ten fragment:

Jeśli jedno słowo kluczowe w całości zawiera inne słowo kluczowe i ma większą liczbę słów, system daje pierwszeństwo dłuższemu słowu kluczowemu. Jest to wyjątek od powyższej reguły dotyczącej rankingu reklamy. Przykład:

Zapytanie: szkolenie zawodowe dla hydraulików

Słowo kluczowe nr 1: szkolenie hydraulików

Słowo kluczowe nr 2: szkolenie zawodowe hydraulików

Pierwszeństwo ma słowo kluczowe nr 2, ponieważ zawiera ono wszystkie wyrazy słowa kluczowego nr 1.

czy u Was to się sprawdza?

U mnie dla obu słów jest wynik 10/10, jest to samo CPC, a mimo wszystko wyświetla słowo kluczowe nr 1 (z powyższego przykładu).

Przez ostatnie kilka miesięcy na pewno wyświetlało słowo kluczowe nr 2, i dziś zauważyłem, że dla wszystkich takich przypadków sytuacja się odwróciła.

Zauważyliście?

Pawel

EDIT: Dziś już wszystko w porządku, myślę że to była jakaś zmiana algorytmu albo coś w tym kierunku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności