Skocz do zawartości

Transfer.. jak sobie poradzić??

ccx

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam.

Uważam że czasem warto zajżeć do źródeł w celu zaczerpnięcia nalepszej informacji. Proponuję zajżeć tutaj w celu zapoznania się z budową pliku robots.txt.

https://www.robotstxt.org/wc/exclusion.html#robotstxt

oraz tutaj jeżeli chodzi o problemy z GoogleBot. Jest tu adres na który możesz wysłać "zażalenie" na GB.

https://www.google.com/intl/en/webmasters/bot.html

Pozdrawiam.

Zastanawiałeś się kiedyś co możesz mieć za darmo?--->>>

darmoszka.com

Ku chwale mini.otwarty--->>>

katalogstron.darmoszka.com

Zapraszam do mojego kontrastowego katalogu --->>>

katalog

Zastanawiałeś się kiedyś co możesz mieć za darmo?--->>>

darmoszka.com

Ku chwale mini.otwarty--->>>

katalogstron.darmoszka.com

Zapraszam do mojego kontrastowego katalogu --->>>

katalog

Zacznę może od początku:

mod-gzip świetna rzecz lecz przy D.O.S cały serwer pada i generuje Error 500 dlatego np hacking.pl ma to wyłączone. Z tego co widze najwięcej zżera mi transferu właśnie przez pliki php dlatego dobrze było by to skompresować najlepiej 9 no ale phpbb nie posiada takich zaawansowanych opcji.

htaccess - blokowanie botów nee niech wchodzą ale co jakiś czas możesz spróbować czegoś takiego dodając do page header

{FAKE}<meta name="revisit-after" content="7 days">{FAKE}

expire buforowanie - grafiki oraz także i strony z tego co wiem smarty templates posiada taką opcje lecz na forum phpbb z tym się nie spotkałem najlepiej jak zrobisz przekierowanie folderów z grafiką na inny serwer powinno to pomóc.

robots.txt - zobacz sobie jak to zrobili na webmasterworld

To by było na tyle z seo to powinieneś sam sobie poradzić także powinno pomuc

true true widać iż sposób jeżeli coś jest na dużej ilości serwisach to znaczy iz musi działać tutaj nie wypalił. Nom ale dowiedziałem się czegoś nowego i tak z tego nie korzystałem lecz ciekawe nie powiem. Przypomina mi się także taki przypadek jak ktoś na chama używał zaawansowanych wyrażeń regularnych w robots.txt i było to opisane na wielu stronach jako true

Dzięki za podpowiedzi. Jak na razie skorzystałem z wysłania zażalenia. Jak długo trzeba czekać na jakąś reakcje ze strony G. Teamu?

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Odpowiedziali na moją wiadomość z google team utworzyć stronę forgoogl.html

Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć? Na podstronie forgoogl.html mam utworzyć mapę strony? Czy coś innego?

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

GTA V na PC

Dzięki. Ostatnia prośba. Czy to zrozumieją? :) (uczyłem się niemieckiego, a angielski tylko dorywczo) :)

Hello Google.

Ticket: 31752309

Googlebot overloading my servers. Consume a lot transfer too. Please us to slow the rate at which Googlebot crawls my site

Thanks,

ccx@o2.pl

O:) O:)

[

GTA V na PC

Dzieki, wysłałem im adres i dostałem odpowiedź:

Thank you for your reply. We appreciate your providing us with the URL of

your forgoogl.html page. Please provide us with a copy of your most recent

weblog that lists Googlebot, so that we may investigate further.

Tylko zamiast uspokojenia się robotów to teraz dopiero szaleją... Jest po 40-50 gości, a przez moment widziałem nawet ponad 80. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia, czy długo muszę czekać aż ci engeenerzy przeczytają moją wiadomość na forgoogl.htm i coś zrobią? Bo dzisiaj aż się boje spojrzeć na licznik transferu #-o #-o

[

GTA V na PC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności