Skocz do zawartości

Allegro tworzy podserwisy na subdomenach

wyciorex

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Jeszcze motoallegro mógłbym zrozumieć bo to faktycznie odrębna historia, rozliczanie prowizji, inne kojarzenie serwisu typowo aukcyjnego z giełdą samochodową. Ostatnio przerobili kategoria odzież na subdomenę. Co ciekawe ostatnio zauważyłem, że gazeta pl przerzuciła gro swoich artykułów na inne domeny np. biz. Czyżby zabrakło im miejsca na back linki ? Czy faktycznie szykuje się/weszła już w życie ostra zmiana w algorytmie wujka. Może teraz będzie łatwiej podzielić takie forum na subdomeny jako kategorie i mamy wtedy wg. definicji sporo stron zapleczowych prowadzących do matki strony wizytówki.

Wiadomo, że więksi wiedzą więcej bo mają "zaplecze do myślenia", narzędzia, ludzi, znajomości kto wie może nawet szkolenia u wuja.

Pozdrawiam

A co tym większym po googlu, nie doszukuj się wszędzie spisku - to jest zabieg marketingowy, a nie podporządkowywanie strategii googla.

PS. IMO całe założenie strategii wyszukiwarki jest kompletnie odwrotne - to ona ma się dostosowywać do trendów w internecie, a nie odwrotnie.

PS. IMO całe założenie strategii wyszukiwarki jest kompletnie odwrotne - to ona ma się dostosowywać do trendów w internecie, a nie odwrotnie.

To tylko założenie jak napisałeś i tyle. Do niedawna Google mówiło że nie ma pozycjonowania. :P

Jak myślicie lepiej mieć jeden mega wielki portal z linkowany, czy 10 czy 20 wielkich portali z linkowanych miedzy sobą??

Jak myślicie lepiej mieć jeden mega wielki portal z linkowany, czy 10 czy 20 wielkich portali z linkowanych miedzy sobą??

W pytaniu sugerujesz, że lepiej małe, ale ja sam do dzisiaj nie wiem co jest lepsze. Raz robię tak innym razem odwrotnie i większych różnic nie zauważam.

W pytaniu sugerujesz, że lepiej małe, ale ja sam do dzisiaj nie wiem co jest lepsze. Raz robię tak innym razem odwrotnie i większych różnic nie zauważam.

Nie sugeruje ze małe, ale z mega wielkich na wielkie, a to mała różnica. To może masz za małe te serwisy żeby widzie różnice ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności