Skocz do zawartości

Jak wysyłać na Gmail aby listy dochodziły

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś może ma jakiś złoty przepis aby listy z mojej domeny dochodziły do adresatów a nie do spamu.

Bo dzieją się dziwne rzeczy, jednych adresatów listy dochodzą zawsze innych zawsze trafiają do spamu, testowałem różne

serwery SMTP aby sprawdzić czy to przypadkiem nie wpis w RBL

W nagłówkach listu który dociera do gmail(spam) wszedzie jest PASS

Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of m...@...com designates 195.248.2.152 as permitted sender) smtp.mail=m...@....com

Robię np. tak: nowa skrzynka gmail i wysyłam na nią z dwóch adresów (które nigdy nie wysyłały na ten adres)

Jeden nadawca zawsze dociera drugi zawsze spam ;)

Powoli zaczynam myśleć że gmail nie lubi niektórych imion :) Bo imiona są w adresach nadawców :P

Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of m...@...com designates 195.248.2.152 as permitted sender) smtp.mail=m...@....com

Poszukaj informacji o spf record. I sprawdz czy domeny(serwery) z ktorych wysylasz maile maja poprawnie ustawiony spf:

https://www.kitterman.com/spf/validate.html

Blog o Google AdSense

Sprawdź Page Rank Twojej strony internetowej.

W zacytowanym fragmencie jest

Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass

czyli że ustawione jest OK, zresztą jak sprawdzam innymi programami(stronami) to też jest wszystko OK

jezeli chodzi o SPF, problem jest w super tajnych algorytmach bo jak bym wiedział dlaczego nie dochodza maile to miał bym szanse to poprawić

a tak to mogę tylko zgadywać

Oby sie nie okazało że jedyna skuteczna metoda wysłania do gmail to konto gmail :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności