Skocz do zawartości

temp ban za zbyt duza ilosc wyszukan

pietrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Hosting na ktorym mam skrypt do sprawdzania pozycji w google dostal temp bana za zbyt duza ilosc wyszukan w jednostce czasu.

Wiem, ze teraz pojawia sie strona gdzie trzeba wpisac tekst z CAPTCHA zeby usunac tego bana, niestety nie mam na tym hostingu dostepu do jakiejkolwiek przegladarki graficznej.

Czy istnieje jakis sposob usunac tego bana, tzn wyslac ten tekst z CAPTCHA? jakis skrypt do tego lub ciekawa metoda?

ps. oczywiscie pominmy opcje o wyslanie emaila do administratora z prosba o zrobienie tego w przegladarce.

pozdrawiam

capcha bedzie sie pojawiac przez pewien czas dla kazdego nowego zapytania, bez wzgledu czy poprawnie wpiszesz

sprawdz jutro, pojutrze, za tydzien,

kiedys zdejma

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Częsty problem, dobrze jest posiadać kilka zapasowych serwerów do odpytywania.

Ban trwa średnio 24 godziny, choć spotkałem serwery permanentnie zablokowane. Przepisywanie Captcha działa jak opisał to sleaguit

Ogranicz jeżeli to możliwe częstotliwość odpytań do Google w ciągu minuty.

Monitoring posiada moduł phpProxy.

Możesz wgrać niewielki plik php na kilka serwerów/hostingów i zapytania są rozkładane na wiele adresów IP.

Automatycznie wyłączane są zablokowane IP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności