Skocz do zawartości

Po co PageRank?

takun

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@takun sam sobie odpowiadasz na pytania więc nie wiem po co je w ogóle stawiasz. Skoro wiesz lepiej niż 39351959 specjalistów ds. SEO no to spoko i życzę jedynki w serpach.

Zawsze jak mam jakieś pytanie to sobie na nie odpowiadam sam, natomiast dyskusja na forum w tym może mi o wiele lepiej pomóc. ;)

Skoro odpowiadasz na nie sam to po co dyskusja innych jeżeli nie dopuszczasz ich zdania do swojej świadomości?

1.By umocnić własne widząc słabą argumentację dyskutantów

2.By poprawić coś w swoim myśleniu jeśli uznam że w czymś nie mam racji

3.By zobaczyć inny punkt widzenia, a przez to zainspirować się/

Po prostu dyskusja rozwija ;)

Nie można. Po jest regulamin, żeby go przestrzegać. A jak nie to zawsze można poszukać innej piaskownicy. Tutaj: pozycjonowanie.pl zapewne piszą jak chcą, bo większość to gimnazjum, ale PiO jest elitarnym forum pozycjonerów i nie powinno się tutaj robić za przeproszeniem burdel.

Takun Page Rank ma znaczenie w pozycjonowaniu, choć ranking stron nie jest układany wg Page Rank. Bywa, że strony o niższym PR są wyżej. Nie oznacza to jednak, że Page Rank jest bez znaczenia.

Określa on w pewien sposób wartość i moc serwisu. Strona Page Rank 5 może zostać wypozycjonowana często niższym kosztem linków niż strona o Page Rank.

Łukasz, dla mnie pisanie z dużych to nie problem, pisanie zbłędami to faktycznie brak szacunku dla czytającego. Zamiast skupić się na pomocy użytkownikowi, muszę zastanawiać się co autor miał na myśli.

Jeżeli osoba pisząca posta pisze tylko dla pisania to jej to bez różnicy. Jeżeli jednak szanuje czytającego i pisze post by został on dobrze zrozumiany to poświęci 10 sek na korektę literówek i wielką literę.

Widać Irek nie jest jeszcze tak stanowczy a powinien.

Bzdura, bazdura, bzdura.

Drogi Xannie,

Proszę uzasadnij wskaż nam jakieś punkty zaczepienia potwierdzające Twoje tezy. Napisałem już odpowiedź więc pozwolę sobie ją zacytować.

"Uzasadniając moją wypowiedź. Uważam, że strony o wyższym Page Rank i zaufaniu dużo łatwiej się pozycjonuje gdy nastawiamy się na pozycjonowanie szerokie, bądź pozycjonowanie za pomocą treści i linków wewnętrznych. W przypadku młodych witryn bądź witryn ze słabej jakości linkami wskazującymi pozycjonowanie podstron i treścią wymaga większego nakładu linków wskazujących. Przy pozycjonowaniu portali +2 mln podstron skupianie się na stosowaniu SWL jest całkowicie pozbawione sensu. Dla każdego czym innym jest pozycjonowanie podstron."

Będę wdzięczny jak Ty napiszesz coś więcej na ten temat w sposób jasny negujący moją opinie.

będe wdzięczny za źródło informacji ktorą napisałeś

Takun Page Rank ma znaczenie w pozycjonowaniu ......

https://www.google.pl/search?hl=pl&safe...mp;aq=f&oq=

wowczas poświecę te 15 min na Ciebie i podam Ci linki do wątków na PIO

Marketing internetowy dla firm

Xannie niech źródłem będa dla Ciebie wyniki wyszukiwania.

Sprawdź jakąś aktualną imprezę. News duplikowany na wielu serwisach o różnej mocy.

Newsy na mocniejszych domenach będą wyżej. Pisząc nową treść na stronie o wysokiem zaufaniu możemy liczyć na wysoką pozycje bez linków wewn. i zewn. Następnie oceniane są inne czynniki okresowe jak znalezione linki. Nie wytłumaczę Twojej osobie mojego toku myślenia bo dla każdego z nas czym innym jest Page Rank i wartość strony internetowej.

Możesz przeprowadzić test korzystając z udostępnionego źródla, umieścić go na własnej stronie i zobaczyć gdzie pojawi się w wynikach i jakie witryny będą poprzedzały Twoją nową witrynę bez wiarygodności.

Teraz będę wdzięczny za te linki wskazujące coś zupełnie innego. Tak jak prosiłem oparte o testy i doświadczenie na dużych serwisach bo dopiero tam widać wielką różnicę przy pozycjonowaniu szerokim i treścią strony internetowej z wykorzystnaniem mocy domeny głównej. Przy małym serwisie może nie być to tak zauważalne.

Drogi użytkowniku Xann, kolejny raz brak argumentów starasz się przedkładać na jakieś dziwne zaczepki.

Po 1. Takun to użytkownik PIO, zabrakło tam przecinka w odpowiedzi Takun, Page Rank bla bla. Nie rozmydlaj wątku jak sam nie masz w nim nic ciekawego do powiedzenia.

Nie uzasadniłeś w żaden sposób o czym mówisz bo nie masz takiego uzasadnienia. Sam często teoretyzujesz licząc, że Ci się upiecze. Zapewniam Ciebie jednak, że Twoje posty czyta się trudniej niż szukanie dziury w całym za brak przecinka.

Będę wdzięczny gdy raz zachowasz się jak prawdziwy mężczyzna i poza słowami typu Bzdura,bz.. uzasadnisz wypowiedź. Obecnie zasłaniasz się tym: To ja XannGooru, ja tak powiedziałem i tak jest, bo ja jestem długo na forum i mam tryliard postów, z czego 80% promuje system, 19% jest zaczepnych a 1% w jakiś sposób nawiązuje do SEO.

Bądź konkretny i nie rozmydlaj wątku w sumie tak interesującego o różnym spojrzeniu na Page Rank.

Już pomijając ostrzejsze aspekty dyskusji... (nie chciało mi się przez nie przedzierać :)

wp, interia i pare większych jak najbardziej bawią się w linkowanie swoich serwisów/działów:)

pewnie, że linkują (szczególnie działów) i to sporo, nawet z katalogów.

PR jako zielony pasek to tylko informacja. Realny, rzeczywisty PR ma znaczenie, nie należy go oddzielać od pozycjonowania i ma wpływ na pozycję strony - mocna strona może być przecież wyżej bez linków z danym anchorem niż linkowana słaba z linkami zawierającymi frazę kluczową.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności