Skocz do zawartości

Jak sądzicie, co można zrobić z tą stroną?

snysny

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Od marca tego roku mam internetowy sklep z kosmetykami:

www.kosmetyki.snysny.pl

Kupiłam go razem z usługą "pozycjonowanie", ale do tej pory w googlach praktycznie go nie ma.. Niestety kupując prawie nic nie wiedziałam o pozycjonowaniu.

Sprzedający twierdzi, że pozycjonowanie zostało wykonane prawidłowo. A strony nie ma w googlach ponieważ wykonał pozycjonowanie "naturalne" a nie "agresywne" i to czy strona pojawi się w wynikach i kiedy zależy już tylko od google... Nic więcej nie można zrobić... Tymczasem sklep leży i sprzedaży praktycznie nie ma.

Poczytałam trochę to forum i przynajmniej teoretycznie coś już o pozycjonowaniu wiem. Jednak nie tyle, żeby sama zmieniać coś w kodzie sklepu - bo to jednak sklep, na ktorego tworzeniu zupełnie sie nie znam i bałabym się coś schrzanić. Jestem ciekawa na czym polegało pozycjonowanie, ktore przeprowadził sprzedający.. Gdyby dobrze zoptymalizował stronę, może rzeczywiście miałaby szansę z czasem naturalnie zaistnieć w googlach. Ale czy strona jest dobrze zoptymalizowana?

Proszę, oceńcie. I proszę o jakieś rady!

Zamierzam jeszcze raz porozmawiać z osobą od której kupiłam sklep.

Chcę wiedzieć co konkretnego mogę mu powiedzieć (na temat optymalizacji strony)

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Strona nie była praktycznie wcale pozycjonowana. Dodać do 2 czy 3 katalogów to można w 5 minut...

A te linki na dole strony to są jego oczywiście?

Lepiej poszukaj sobie kogoś innego do pozycjonowanie tego sklepu.

Sprzedający twierdzi, że pozycjonowanie zostało wykonane prawidłowo. A strony nie ma w googlach ponieważ wykonał pozycjonowanie "naturalne" a nie "agresywne" i to czy strona pojawi się w wynikach i kiedy zależy już tylko od google... Nic więcej nie można zrobić...

Jak można powiedzieć że się wykonało pozycjonowanie kiedy nie ma strony w serp'ach ? Ludzie potrafią naprawdę zaskakiwać.

Pozycjonowanie to nie jest coś co się wykonuje w jeden dzień, to jest usługa na pewien okres czasu zakładająca się z wielu pomniejszych czynności ;-) (katalogowanie, sprawdzanie pozycji, raporty itp)

Podziękuj dla pana za pozycjonowanie "naturalne" (nie wiedziałem że pozycjonując naturalnie aż taki syf w meta tagach się robi) swoich własnych stron kosztem Twojej strony, żądaj zwrotu gotówki, usunięcia linków (albo sam je usuń) użyj sensownych argumentów (min z tego forum - najważniejszy brak linków do strony!) koleś pewnie wymięknie i odda kasę jak zobaczy że masz jakiekolwiek pojęcie o pozycjonowaniu (pewnie już większe od niego)

A jak nie będzie chciał oddać kasy to niech chociaż Ci tą stronę porządnie pod linkuje katalogami (lepsze to niż nic a w przyszłości się bardzo przyda)

ponieważ wykonał pozycjonowanie "naturalne" a nie "agresywne" i to czy strona pojawi się w wynikach i kiedy zależy już tylko od google... Nic więcej nie można zrobić...

heh, jak to się ludzie tłumaczą...

"pozycjonowanie zostało wykonane prawidłowo" - pozycjonowanie to raczej proces ciągły.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

No to Cie pięknie ten chłoptaś nabił w butelkę... :)

Ja Ci powiem konrix pod jakie frazy: pod żadne;}

...dobre ;)

Jeśli chodzi o opłaty to spotkałem się z dwiema opcjami:

- przez okres w którym witryna nie jest na określonym miejscu w G. płaci się za koszty pozycjonowania, a po osiągnięciu pozycji abonament miesięczny/kwartalny.

- lub jednorazowa opłata dopiero po osiągnięciu określonego wynik, która jest zwrotem poniesionych kosztów, a później abonament miesięczny/kwartalny.

1. wywal ten system wymiany linków

2. usuń ten ciąg słów kluczowych u góry strony

3. nazwy kategorii i produktów zrób jako nagłowki h1

4. wywal ten śmietnik z <title>

jedno i drugie nie tylko jest do poprawy z punktu widzenia seo, ale także dla klienta

psuje to cały sklep, który jak na OSCommerce nie jest aż taki zły

system wymiany linków nic Ci nie da

mapa produktów jest, przyjazne linki są

musisz tylko zdobyć odnośniki do sklepu z innych stron

czyli albo zlecić komuś bardziej kompetentnemu ale zrobić samemu

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

A ja powiem, że jako klient nie byłbym skłonny kupić w takim sklepie - nie wygląda profesjonalnie i nie budzi u mnie zaufania...

- jakiś ciąg słów kluczowych na górze...

- top strony też jakiś taki nijaki -> dlaczego to krzywo jest?

- za dużo rzeczy się rusza/przemieszcza

- "października - Nowe produkty" -> jakaś dziwna odmiana, do tego produkty się nie mieszczą -> co z tego, że jest przewijanie, jak pierwsze wrażenie jest "coś tu jest źle!"

- główna część strony -> co tam robi jakieś drzewo?! (to jest pierwsza rzecz, którą się widzi na stronie...)

Także jeszcze trochę pracy potrzeba, nim sklep zacznie generować jakieś zyski...

Spółki | Prawo | Sąd

Acha.., no coż pomyślałam, ze może zaproszę go na to forum, niech sam przeczyta co sądzicie.

Bardzo dziękuję za wszystkie Wasze wypowiedzi.

A te linki na dole strony to są jego oczywiście?

Jego tylko napis projekt i wykonanie...

Linki to pozostałoćś banera który wstawiłam żeby strona została wpisana do katalogu "moja kosmetyczka"- starałam się sama zrobić coś, zeby strona była wyżej. Dowiedziałam się, że potrzebne są m in linki prowadzace do strony... Nieliczne inne linki do strony w katalogach też sama wstawiłam, nie mój pozycjoner... Nie miałam pojęcia że istnieją takie banery - generujące tyle linków. Wyłączyłam ten baner a nawet całkiem usunęłam, ale on ciągle jest.. Zwrociłam się więc wczoraj mojego fachowca ktory odpowiedział, że trzeba zmienić kod strony. Jednak nie znam się na kodzie sklepów, jak pisałam boję się coś schrzanić i nie próbuję sama go zmieniać. Możliwe nawet że mój fachowiec ten baner usunie, tylko nie wiadomo ile to potrwa..

żądaj zwrotu gotówki,

Pozycjonowanie było w cenie sklepu, sprzedawał sklep wraz z usługą pozycjonowania. Nie pobierał żadnych dodatkowych opłat. Kupując nie miałam żadnego pojęcia o pozycjonowaniu. Teraz - gdy już coś tam wiem, uważam, że uczciwiej by było, gdyby w ogóle nie wspominał nic o pozycjonowaniu, kupujący miałby jasną sytuację - trzeba o nie zadbać we własnym zakresie i albo się decyduje albo nie..

spytaj się go może pod jakie frazy pozycjonuje ten sklep

ps. od jak dawna pozycjonuje?

Twierdzi, że pod te ktore są na górze strony: sklep z kosmetykami, kosmetyki naturalne itd.

Prawdę mowiąc gdy to wstawił chciałam, żeby to usunął, bo nie podobało mi sie po prostu. Ale powiedział, że zrobił to specjalnie, bo to taki jego super patent - umieścić słowa kluczowe właśnie na gorze sklepu - ze to bardzo pomaga w pozycjonowaniu strony...

Pozycjonuje tak gdzieś od... marca. Długo..

1. wywal ten system wymiany linków

Czy pisząc o systemie wymiany linków masz na myśli tylko te reklamy na dole strony, czy również wszystkie inne banery ? Katalog stron kobiecych i Dedo wstawiłam również żeby znalezć się w tych katalogach, taki warunek. One jednak są normalne, mają po jednym linku na strony tych katalogów. Trzeci baner - snysny - prowadzi na moją stronę.

Dodam jeszcze, że mój fachowiec informował mnie, że "pozycjonowanie to długotrwały proces", że praca którą trzeba wykonac to wiele różnych czynności i zajmują one trochę czasu (trwało to kilka dni). Potem oznajmił, że pozycjonowanie zostało wykonane. Kiedy po paru miesiącach sklepu wciąż nie było w wyszukiwarkach i zaczęłam upominać się o poprawienie lub ponowne wykonanie, powiedział, że sprawdzi, a potem stwierdził że sprawdził i wszystko jest wykonane poprawnie. A że nie ma w googlach, to już tak jak pisałam na początku....

Ehh to jak tak sytuacja wygląda to niestety nic z tym już raczej nie zrobisz, ale masz już jakieś podstawy strona zaindeksowana, przyjazne url'e mówisz że masz jako takie pojęcie to dobrze bo właśnie będziesz musiał zacząć pozycjonować stronę, napisze Ci w kilku krokach co i jak

1. Wybierz słowa kluczowe na które chcesz pozycjonować stronę główną (pomocne jest google adwords keyword tool ), kategorie domyślnie pozycjonuj nazwą kategorii, a konkretne produkty nazwą produktu

2. Podstawa podstaw czyli optymalizacja treści witryny (niektóre trochę straciły na znaczeniu) ale polecam lekturę: https://www.optymalizacja.com/podstawy-pozycjonowania.php

3. Zacznij katalogowanie "spis katalogów mara" - odpuść katalogi które wymagają linku zwrotnego to się nie opłaca - więcej dajesz niż zyskujesz!

4. Pisz artykuł tematyczne które będą zawierać linki do podstron serwisów, czy kategorii głównych (spis katalogów mara pressel page)

5. Kup linki na stronach powiązanych tematycznie/lub sam stwórz takie strony (wtedy znowu ptk 2 i 3 ;-) )

6. wynajmij ptk z systemów wymiany stałych i rotacyjnych/stwórz strony pod systemy wymiany linków stałych rotacyjnych

7. Powtarzaj aż do osiągnięcia zadowalających pozycji 5 i 6 (katalogi się kiedyś skończą)

W razie wątpliwości przeszukaj forum jest tu naradę mnóstwo informacji

Albo zleć to dla kogoś kto kto zajmuje się pozycjonowaniem i cierpliwie czekaj na pierwsze efekty ok 1-2 miesięcy :D Tylko nie do tego "fachowca" od którego sklep kupiłeś :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności