Skocz do zawartości

Jak sądzicie, co można zrobić z tą stroną?

snysny

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłaś sklep oparty o darmowy skrypt osCommerce oparty o licencję GNU. Wnioskuję, że Twój specjalista tak samo zna się na tworzeniu sklepów, jak na pozycjonowaniu, czyli wcale :D

Dostałaś sklep nie dość, że nieprzetłumaczony, to kompletnie nieoptymaly pod kątem SEO (i chyba niedziałający, bo nie widzę listy kategorii).

Odnośnie pozycjonowania - z przytoczonych wypowiedzi wnioskuję, że ta usługa wg. Twojego specjalisty polega na zgłoszeniu adresu sklepu do wyszukiwarek, co dawno temu, kiedy nie było konkurencji może i dawało jakieś tam efekty, ale dzisiaj jest zupełnie nieskuteczne.

Jednym słowem dałaś się nabić w butelkę.

Jedyne, co możesz zrobić, to żądać dokończenia prac nad sklepem, aczkolwiek nie sądzę, żeby Twój fachowiec umiał sobie poradzić z tym zadaniem.

Radziłbym iść do normalnej firmy po dobrą optymalizację, jeśli zależy Ci na pozycjonowaniu - także proponuję przeznaczyć jakiś budżecik i zlecić to profesjonaliście, bo kilkoma katalogami niewiele zwojujesz w tej branży.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Strona jest widziana w wyszukiwarkach, ładnie ją Google zaindeksowało, ma kilka drobnych mankamentów i nie byłbym zwolennikiem twierdzenia, że nic nie jest przy pozycjonowaniu strony wykonane, powiem tak „coś tam, coś tam” jest wykonane.

Czy nie ma jej w google ? jest na słowa które wskazują na twój sklep :

Sklep z kosmetykami 17 pozycja

Kosmetyki dla ciała i duszy 4

Kosmetyki przyjazne 3

Kosmetyki dla kobiet w ciąży 64

Jakie frazy podano takie wyniki.

Po pierwsze zmiany na stronie, czyli kasacja na górze rządku wyrazów dla mnie one są niepotrzebne. Z dołu zabrać wyświetlane linki to błąd, że one się tam wyświetlają.

Popatrzmy na to co nie widać:

<title>sklep z kosmetykami, kosmetyki naturalne, kosmetyki dla ciała i duszy, kosmetyki przyjazne, kosmetyki mineralne, makijaż, pielęgnacja, zdrowie, harmonia, piękno, ciało, kosmetyki dla dzieci, kosmetyki dla kobiet w ciąży - kosmetyki.snysny.pl</title>

<meta name="Description" content="kosmetyki naturalne, kosmetyki dla ciała i duszy, kosmetyki przyjazne, kosmetyki mineralne, makijaż, pielęgnacja, zdrowie, harmonia, piękno, ciało, kosmetyki dla dzieci, kosmetyki dla kobiet w ciąży. kosmetyki.snysny.pl zaprasza do e-sklepu w którym znajdą Państwo największy wybór kosmetyków">

<meta name="Keywords" content="sklep z kosmetykami, kosmetyki naturalne, kosmetyki dla ciała i duszy, kosmetyki przyjazne, sprzedaż kosmetyków, kosmetyki mineralne, makijaż, pielęgnacja, zdrowie, harmonia, piękno, ciało, kosmetyki dla dzieci, kosmetyki dla kobiet w ciąży, sklep internetowy">

To trzeba po prostu dostosować pod wyszukiwarki, TITLE to nie książka ma pewną pojemność potem to zbuk.

DESCRIPTION ma zawierać tyle wyrazów ile Google wyświetla w wynikach.

No i jak zmiany zostaną wprowadzone to pozycjonujemy, katalogi oraz linki tematyczne z innych stron do tego pisać artykuły po 1000 znaków i stawiać je w katalogach sympatycznie zwanych precle, u mnie mówi się na obważanki precle stąd mam miłe smakowe skojarzenia.

Skoro pozycjonowanie było zakupione w cenie strony to nie należy spodziewać się większych osiągnięć.

Moja rada usiąść z ołówkiem w ręce i zapisać - co ja sprzedaję – potem wpisując poszczególne słowa kluczowe w googlu szukać stron i zaglądać jak wygląda taka strona z zewnątrz oraz przeglądać kod strony, interesować powinno nas zwłaszcza treść zawarta w HEAD.

Pobierajmy nauki od tych którzy mają osiągnięcia a więc strony ze szczytu listy.

Najważniejsze strona jest na dobrej drodze potrzeba troszkę cierpliwości i stałej nad pracy.

Życzę powodzenia.

1. Kiepski adres, nie stawia sie sklepu na subdomenie bo jest trudna do zapamietania

2. Zrob chociaz normalne title i nazwy produktow w <h1></h1>, bo teraz to nie wiem czy wpisujac cokolwiek w google mozna trafic na Twoj sklep, szczerze watpie. Popraw wiec kod strony, jak zrobisz to dobrze to i bezpozycjonowania czasem ktos tam cos kupi, ale cudow nie bedzie.

3. Pozycjonuj poszczegolne podstrony produktow na slowa kluczowe bedace nazwami produktow na tych stronach

To tak na dobry poczatek.

Mozna wiedziec ile dalas za ten "sklep".?

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Strona jest widziana w wyszukiwarkach, ładnie ją Google zaindeksowało, ma kilka drobnych mankamentów i nie byłbym zwolennikiem twierdzenia, że nic nie jest przy pozycjonowaniu strony wykonane, powiem tak „coś tam, coś tam” jest wykonane.

Czy nie ma jej w google ? jest na słowa które wskazują na twój sklep :

Sklep z kosmetykami 17 pozycja

Kosmetyki dla ciała i duszy 4

Kosmetyki przyjazne 3

Kosmetyki dla kobiet w ciąży 64

Po pierwsze zmiany na stronie, czyli kasacja na górze rządku wyrazów dla mnie one są niepotrzebne.

To trzeba po prostu dostosować pod wyszukiwarki, TITLE to nie książka ma pewną pojemność potem to zbuk.

Skoro pozycjonowanie było zakupione w cenie strony to nie należy spodziewać się większych osiągnięć.

Życzę powodzenia.

No, nie do końca:

Kosmetyki naturalne - pozycja 237

Sprzedaz kosmetyków - 228

Wybór słów kluczowych odzwierciedla moją owczesną niewiedzę, i niewiedzę pozycjonującego też. Bo co z tego że fraza Kosmetyki dla ciała i duszy oddaje ideę sklepu i jest wysoko w googlach, kiedy nikt takiej frazy nie wpisze w wyszukiwarkę...

Wybieram nowe słowa ale nie znalazłam nigdzie informacji ile właściwie powinno ich być? Czy jest jakaś maksymalna lub minimalna ilość?

Zastanawiam się też, czy wybrać np.

Kosmetyki naturalne

czy:

Kosmetyki naturalne sklep

Czy strona mająca dobrą pozycję pod Kosmetyki naturalne sklep, będzie też w wynikach na Kosmetyki naturalne - oczywiście nizej bo w sumie będzie tam więcej adresów -?

Czy więc te słowa mają jakieś powiązanie czy tez warto pozycjonować na obie frazy?

Tak, chętnie zlikwiduję ta słowa na górze, bo brzydko to wygląda. Czy jestescie pewni, że te słówka na górze nie wpływają na efekty pozycjonowania? Dopytuje, bo to w końcu słowa kluczowe..

Tytuł jest za długi. I rozumiem, że nie powinien być wyliczeniem słów kluczowych tylko np czymś takim:

Internetowy sklep z kosmetykami naturalnymi Kosmetyki Snysny

Tak?

Zgadzam się, że skoro pozycjonowanie było zakupione w cenie nie należy spodziewać się większych osiągnięć. Jednak wolałabym wiedzieć, że kupiłam sklep bez pozycjonowanie, niż tyle miesięcy myśleć, że mam sposycjonowany sklep...

Dzięki :(

Czy jest jakaś maksymalna lub minimalna ilość?

Nie ma. Im więcej tym lepiej.

Zastanawiam się też, czy wybrać np.

Kosmetyki naturalne

czy:

Kosmetyki naturalne sklep

Pozycjonuj na obie frazy. W jakimś topniu pozycjonując jedną, ma to wpływ na pozycję na drugą frazę.

Internetowy sklep z kosmetykami naturalnymi Kosmetyki Snysny

Tak?

Ja bym dał np. "Kosmetyki - sprzedaż kosmetyków dla kobiet - SnySny"

Ale to oczywiście zależy na jakie frazy chcesz się pozycjonować.

Pozdrawiam

(...)Warto zostawić banery Dedo i KSK czy lepiej też wyrzucić?

Skoro one są obowiązkowe i dzięki nim dostałeś się do tego katalogu to nie wypada ich usuwać. Jednak ostatecznie to co zrobisz zależy od Ciebie.

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

Sama sobie nie poradzisz - tyle powiem... Zgłębienie wiedzy, którą mają ludzie w firmie seo zajmie Ci minimum rok. Wypytywanie na PW i poprzez e-maile też niewiele pomoże.

Odnośnie wyboru słów skorzystaj z https://adwords.google.pl/select/KeywordToolExternal.

Przykładowo zastanawiasz się pomiędzy "kosmetyki naturalne" a "kosmetyki naturalne sklep". Pierwsza fraza ma 18 100 wyszukań, a druga 720 wyszukań. Internauta wpisujący tą drugą frazę jest na pewno bardziej skłonny do zakupu kosmetyków naturalnych niż internauta wpisujący hasło ogólne, czyli "kosmetyki naturalne". Ja radziłbym pozycjonować na jedno i drugie, bo doskonale opisują towar, który próbujesz sprzedać.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Co do reklamy - "Kosmetyczka" oferuje wpis za link. A to jest inaczej mówiąc sprzedaż linków, czyli można za to "oberwać". W teorii - w praktyce wielu się udaje tego uniknąć :D

Większość katalogów które znalazłam oferuje wpis na takiej zasadzie - warunkiem jest zamieszczenie linku do ich strony, najczęściej w postaci gotowego kodu do wklejenia czyli banera. W wypadku Kosmetyczki ten kod okazał się jakimś skryptem generującym wiele linków..

Tak na marginesie zastanawiam się skąd bierzecie takie ilości katalogów o jakich tu piszecie, nie wymagających zamieszczania linków - od 5 do 50 wpisów dziennie.. ?

Co do reklamy - "Kosmetyczka" oferuje wpis za link. A to jest inaczej mówiąc sprzedaż linków, czyli można za to "oberwać". W teorii - w praktyce wielu się udaje tego uniknąć :D

Większość katalogów które znalazłam oferuje wpis na takiej zasadzie - warunkiem jest zamieszczenie linku do ich strony, najczęściej w postaci gotowego kodu do wklejenia czyli banera. W wypadku Kosmetyczki ten kod okazał się jakimś skryptem generującym wiele linków..

Tak na marginesie zastanawiam się skąd bierzecie takie ilości katalogów o jakich tu piszecie, nie wymagających zamieszczania linków - od 5 do 50 wpisów dziennie.. ?

Glowna strone pozycjonuj w katalogach na hasla ogolne, np. "kosmetyki neturalne". Natomaist hasla szczegolowe, z konkretnymi typami i nazwami kosmetykow pozycjonuj w preselach konkretne podstrony gdzie sa one opisane.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

No właśnie, jak to jest z tym pozycjonowaniem na konkretne słowo czy słowa?

Wstawiając stronę do katalogu słowa kluczowe mogę tylko wypisać w polu "słowa kluczowe". Nie mam jak wpisać konkretnego słowa w odnośnik, bo podaję tylko adres strony i to strony głównej, np:

https://www.kosmetyki.snysny.pl

W katalogu mam więc tylko link do strony ale bez podpiętego zadnego słowa kluczowego. A może znacie na to jakiś sposób?

Żeby podlinkować na konkretne słowo trzeba wkleić link z tym słowem w kod strony, tak? np:

<p ><a href="https://www.kosmetyki.snysny.pl/olejek-eteryczny-lisci-drzewa-herbacianego-10ml-australian-tree-ransom-p-242.html">olejek z drzewa herbacianego</p>

Czegoś takiego nie wstawię również w tych preselach przecież. Więc w jaki sposób wstawiać linki na konkretne słowo, gdy się ich nie wkleja prosto w kod strony?

Tu na forum np. nie ma problemu :D

olejek z drzewa herbacianego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności