Skocz do zawartości

Oops, no HREF TITLE tag!

shrapnell

Rekomendowane odpowiedzi

Taki błąd wykrywany jest w jednej ze sprawdzarek meta tagów

dostępnej na: https:// portal.aplus.pl/staticpages/index.php?page=20041007184721408

HREF TITLE: Oops, no HREF TITLE tag! (Click Here)

--------------------------------------------------------------------------------

Warning: The HREF TITLE tag is missing. A missing HREF TITLE tag can result lower overall rankings and therefore less hits to your web site. The HREF TITLE tag should be between 3 and 5 words (30-50 characters). You should use a few of your primary KeyWords in your HREF TITLE tag.

Jak mniemam, chodzi o: <a href="https://mojastrona.com">Słowa kluczowe</a>, do którego sam Admin tej strony zachęca w dziale "Podstawy Pozycjonowania", jednak sam, zdaje się, nie umieścił tego, no, dinksa...

Wszak, gdy coś takiego umieścic na stronie, to jest zabawa głupiego: klikamy na słowa kluczowe i wyskakuje strona nasza taka sama, jak przed kliknięciem. Nic iinego to, jak odświeżenie strony. Będę wdzięczny za wyprowadzenie mnie z błędu, bo domyślam się, że haniebnie mogę tkwić w takowym.

Gdy komornik i firma windykacyjna poddadzą się, to masz jeszcze szansę odzyskać dług poprzez giełdę długów - internetowy rejestr dłużników o wiele bardziej skuteczny niż wszystkie trzy Biura Informacji Gospodarczej razem wzięte.

...Jak mniemam, chodzi o: <a href="https://mojastrona.com">Słowa kluczowe</a>...

raczej tak - o to chodzi.

Wszak, gdy coś takiego umieścic na stronie, to jest zabawa głupiego:

niezupełnie...

... klikamy na słowa kluczowe i wyskakuje strona nasza taka sama, jak przed kliknięciem. Nic iinego to, jak odświeżenie strony. Będę wdzięczny za wyprowadzenie mnie z błędu, bo domyślam się, że haniebnie mogę tkwić w takowym.

Na początek. Narzędzie to tylko porogram, ktory zaiste nie wie, ze jest na stronie do ktorej prowadzi link (nie posiada takiej analizy), niemniej wspomniane przez Cieie 'słowa kluczowe' w kotwicy mają znazenie, z drugej strony - jeśli z jakiegoś powodu nie mozesz tam umiescic 'słów kluczowych' to sobie daruj, w koncu jakis tam program do sprawdzania nie jest mądrzejszy od Cibie - on ma tyko pomagać.

edit:

Popatrzylem na to. Wg opisu błędu to w kotwicy powinno byc od 3 do 5 słów (nic bardziej błednego) - może tego tyczy sie problem... :)

Na początek. Narzędzie to tylko porogram, ktory zaiste nie wie, ze jest na stronie do ktorej prowadzi link (nie posiada takiej analizy), niemniej wspomniane przez Cieie 'słowa kluczowe' w kotwicy mają znazenie, z drugej strony - jeśli z jakiegoś powodu nie mozesz tam umiescic 'słów kluczowych' to sobie daruj, w koncu jakis tam program do sprawdzania nie jest mądrzejszy od Cibie - on ma tyko pomagać.

Czyli jednak. Hm, wygląda to jak jakaś spamerska technika, którą jednak, jak wiem, nie jest. Chodzi mi w takim razie o pewne zażenowanie, którego może doświadczyć użytkownik odwiedzający stronę, gdy kursor ułoży mu się na tym w rączkę do kliknięcia i kliknie, a tu nic...

A w którym miejscu na stronie umieszcza sie coś takiego - w dowolnym?

I jeszcze jedno - odnośniki, które wielu tutaj ma: czy fakt, że wpisane są właśnie poprzez "kotwicę", to działają jak te wpisy w katalogach SEO friendly?

p.s. zauważyłem, ze i Twoje dwie strony (trzeciej nie sprawdzałem) nie sa wyposażone w omawiana opcję.

Gdy komornik i firma windykacyjna poddadzą się, to masz jeszcze szansę odzyskać dług poprzez giełdę długów - internetowy rejestr dłużników o wiele bardziej skuteczny niż wszystkie trzy Biura Informacji Gospodarczej razem wzięte.

zachęca w dziale "Podstawy Pozycjonowania",

No moze nie zupelnie zrozumiales o co chodzilo. To byl przyklad z ktorego wynika, ze lepiej jest linkowac z kotwica zawierajaca slowa kluczowe niz adres strony. Tak jak wiekszosc ludzi ma na forum w podpisach linki do swoich stron.

HREF TITLE: Oops, no HREF TITLE tag! (Click Here)

Mi sie wydaje ze tu chodzi dokladnie o atrybut title w tagu href, czyli

<a href="strona.html" title="slowo kluczowe">slowo kluczowe</a>

Kiedys title w tagu href cos tam daawal, ale juz od dluzszego czasu nie zauwazylem aby to mialo jakikolwiek efekt.

Pamietaj, ze kazde narzedzie, ktore uzywasz jest subiektywnym podejsciem do zagadnienia autora narzedzia.

Nie da sie zrobic narzedzia, ktore zawieralo by wszytkie mozliwosci. Nie mowil bym ze to spamerska technika, bo jest jak najbardziej poprawna.

• 3 tygodnie później...

Jeśli chodzi o błąd z HREF TITLE, to oczywiście idzie o to, co napisał Michal.

Ja natomiast zastanawiam się, co daje zapis <a href=\"https://mojastrona.com\">Słowa kluczowe</a>??? Chodzi o ten znaczek "\" wpisany 2 razy pomiędzy <>. Co to w ogóle jest i co daje?

zamki polskie, pałace i dwory obronne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności